Brave

Pairote (Pairote Boongerd / Mike B) dipaksa oleh geng mafia terbesar di Thailand untuk mencuri maklumat pelanggan mainframe data dari Bank Kaya, sebuah syarikat kad kredit antarabangsa. Beliau memegang Lita (Supakson Chaimongkon) (syarikat Vice President) tebusan dan memaksa dia untuk memberi kata laluan yang akan membenarkan dia untuk menyelesaikan tugasnya, dan kemudian berjaya lolos. Dia melakukan ini untuk adiknya, Tong (Afdlin Shauki), yang telah ditangkap, diseksa dan memegang wang tebusan oleh geng mafia, di Exchage untuk data mereka memaksanya untuk mencuri. Tapi ternyata hal-hal yang terburuk ketika geng mafia upaya untuk membungkam mereka berdua dengan bahan letupan mereka tali di Tong. Yang mereka miliki sebagai umpan untuk memikat B menjadi sebuah kilang.

Setelah Kovit (Sahaschai Chumrum), bos gangster, belajar daripada mereka melarikan diri dari perangkap ini, dia menghantar tangan kanannya lelaki selepas mereka B mendapatkan ditembak oleh Mai (mantan kawan, sekarang musuh) dan jatuh dari tingkat atas sebuah ditinggalkan bangunan untuk hampir pasti mati. Tong, takut yang terburuk, memutuskan dia akan kembali ke Malaysia, tetapi mendapati bahawa B selamat daripada jatuh. Mereka dicide untuk membalas mereka sendiri dan pergi mencari Mai untuk memaksa dia untuk memimpin mereka ke dalam dunia bawah tanah untuk menemukan Kovit. Mereka akhirnya ditangkap dan mendapati bahawa kecurian data adalah set-up dan yang jatuh Kovit memerlukan orang-B.

Mereka datang di Lita yang telah diceroboh dan diperkosa, dan mendapati suaminya Somboon, yang merupakan Presiden Bank Kaya, kiled dirinya sendiri sebagai akibat daripada kecurian data. B dan Tong yang didera dengan rasa bersalah dan berjaya melarikan diri daripada cengkaman Lita bawah tanah membawa bersama mereka. Tapi akhirnya harus menghadapi gangster dan memerangi mereka semua. termasuk Kovit dan pejuang terbaik. Ini adalah perjuangan yang panjang untuk memperjuangkan hidup mereka dan untuk mencari tahu mengapa Kovit melakukan ini di tempat pertama.

Pengarah: Thanapon Maliwan
Afdlin Shauki
Penulis: Nut Nualpang (pengarang)
Genre: Action
Pemain: Supaksorn Chaimongkol, Pairote Boongerd, Afdlin Shauki, Sahaschai Chumrum
Runtime: 92 min
Negara: Thailand
Bahasa: Thai
Website: Brave Official Site
IMDB link: http://imdb.com/title/tt1149582/