Surrogates


Cerita ini mengenai kisah fiksyen sains berdasarkan sebuah buku.Ape yang menarik ialah kisah ini melibatkan masa hadapan manusia dan akibat sekiranya kita terlalu bergnatung kepada teknologi.Ade kebaikan dan keburukan juga teknologi ni.
Sape penah tengok cerite wall-e boleh agak ape bakal terjadi,semua manusia malas dan tidak mahu bergerak.Nak gosok gigi pun mesin buat.Hurmmmm….

Pada 2017, manusia tinggal di dekat-total pemencilan, jarang meninggalkan keselamatan dan keselesaan rumah mereka, berkat robot yang dikendalikan dari jauh tubuh yang berfungsi sebagai "pengganti," direka sebagai lebih tampan versi Pengendali manusia mereka. Kerana orang yang selamat sepanjang masa, dan kerosakan dilakukan untuk pengganti tidak dirasakan oleh pemiliknya, itu adalah dunia yang damai bebas dari rasa takut, rasa sakit, dan jenayah.

Agen Tom Greer (Bruce Willis) adalah seorang agen FBI yang, dengan menggunakan pengganti sendiri, menyiasat pembunuhan pertama dalam tahun: JAROD Canter, seorang mahasiswa dan anak daripada Dr Lionel Canter (James Cromwell), pencipta asli daripada pengganti, yang menggunakan beberapa pengganti dirinya. Kasus tumbuh lebih rumit Namun, ketika beberapa pegawai polis yang terbunuh ketika pengganti mereka dihancurkan, sesuatu yang tidak seharusnya terjadi, sebagai pembekal manusia biasanya aman daripada kerosakan yang dilakukan ke / wanita pengganti.

Greer penyiasatan mengarah nya ke rambut gimbal, sekumpulan manusia yang dipimpin oleh seorang laki-laki misterius yang hanya dikenali sebagai Nabi (Ving Rhames) yang menentang penggunaan pengganti. Greer dan rakannya Jennifer Peters (Radha Mitchell) menentukan bahawa identiti si pembunuh adalah Dread bernama Miles Strickland. Strickland menggunakan senjata unik yang disebut O.D. (Overload Device) untuk membunuh JAROD serta pelacakan lima polis kepadanya. Greer sendiri nyaris lolos mati oleh senjata. Walaupun secara fizikal rosak pengganti, ia mampu mengejar Strickland sebelum dihancurkan oleh rambut gimbal.

Penderitaan kerosakan daripada senjata, Greer ditemui di apartmennya oleh isterinya Maggie (Rosamund Pike). Dia lebih suka berinteraksi melalui pengganti, bahkan dengan suaminya dalam policy rumah mereka. Kita belajar bahawa pasangan sangat jauh daripada satu sama lain ketika mereka bersedih hati atas anak muda mereka yang meninggal dalam kemalangan kereta. (Kita melihat bahawa, dari adegan-adegan singkat dalam filem termasuk Maggie nyata, dia mengalami depresi berat dan memerlukan banyak ubat-ubatan secara bersamaan.) Greer dibawa ke rumah sakit dan bertahan hidup, walaupun dia diskors dan tidak akan mengeluarkan pengganti sementara yang lain tindakan yang diselidiki.

Pada Dread Reservasi, Strickland didekati oleh Nabi yang menuntut maklumat tentang senjata. Strickland tampaknya dibunuh oleh Nabi atau para pengikutnya. Ketika Greer masuk ke Reservasi, ia tersandung pada pengebumian Strickland dan kemudian pendekatan Nabi, bertanya tentang Strickland senjata yang digunakan. Sebagai Greer meninggalkan Reservasi, itu terungkap bahawa Nabi mempunyai senjata. Greer bertemu dengan Dr Canter, lagi dengan menggunakan salah satu pengganti, yang menunjukkan senjata dihasilkan oleh tentera. Greer bertemu dengan seorang anggota tentera dan belajar bahawa senjata mengirimkan virus komputer kepada pengganti yang menutup mereka, tetapi Menonaktifkan mekanisma gagal-dalam dan membunuh pembekal.

Sebuah pengganti misterius pergi ke rumah pasangan Greer Peters dan membunuh dia, kemudian transfer berpandu atas pengganti untuk pihak yang tidak dikenali yang menggunakannya untuk pergi melalui nota kewangan daripada FBI. Peters pengganti yang belajar bahawa Andrew Stone (Boris Kodjoe), Peters dan Greer bos, ternyata di belakang kematian JAROD, yang telah ditugaskan oleh syarikat yang mencipta pengganti untuk membunuh Dr Canter yang pada gilirannya beliau ditugaskan untuk Strickland. Jarod adalah menggunakan salah satu pengganti ayahnya dan kerana itu salah baginya. Pada sebatian Dread, perintah Nabi penghantaran senjata untuk Peters tepat sebelum serangan ketenteraan. Nabi dan orang-orangnya dibunuh, tetapi Nabi yang diwahyukan untuk menjadi pengganti Dokter Canter. Trik pengganti yang Peters Greer dalam mendapatkan maklumat tentang senjata dari komputer Stone. Peters pengganti yang kemudian melarikan diri daripada Greer, memuat maklumat dan senjata. Greer mengejarnya, tapi dia melarikan diri dan pergi ke markas besar FBI di mana dia memuat pentadbir sistem manusia (yang tidak menggunakan pengganti) tebusan dan Cantelan senjata atas rangkaian pengganti untuk membunuh semua pembekal pengganti.

Greer panggilan pentadbir sistem yang mendedahkan bahawa Peters telah mengambil dia sandera. Greer Canter kepala untuk rumah dan pasukan jalan masuk Pada FBI bangunan, pengganti Peters Stone menghadapi pengganti. Canter mendedahkan bahawa beliau sekarang mengendalikan Peters pengganti. Stone menegaskan beliau cuba untuk memiliki Canter dibunuh. Canter menggunakan senjata untuk menghancurkan Stone pengganti dan membunuh Batu (untuk membunuh anaknya). Dia kemudian kembali ke senjata mengupload virus kepada semua pengganti-menghancurkan mereka dan membunuh semua pembekal. Greer membuat jalan melalui Canter's mansion dan menemukan Canter, yang kemudian menyatakan ia ingin menghancurkan pengganti dan orang-orang yang menggunakannya. Canter mengekspresikan kemarahan dan penyesalan atas kenyataan bahawa tujuan awal untuk mencipta pengganti telah dibajak oleh VSI dalam nama labah dan oleh massa untuk alasan egois mereka sendiri. Visinya adalah untuk memberikan individu kurang upaya fizikal seperti dirinya (Canter adalah tunadaksa) kesempatan untuk mengalami apa yang mereka tidak miliki. Canter sudah bermula muat pelupusan melalui Peters pengganti, dan kemudian membunuh dirinya sendiri melalui sebuah pil sianida.

Greer memuat berpandu daripada Peters pengganti. Dengan bantuan pentadbir sistem, Greer insulates Pengendali pengganti sehingga mereka akan bertahan bahkan jika pengganti turun. Dia kemudian diberi pilihan sama ada atau tidak untuk menyimpan pengganti. Pasukan FBI badai bilik sebagai Greer tidak memutuskan untuk membatalkan penghantaran. Virus daripada senjata upload dan menutup secara kekal turun setiap pengganti di seluruh dunia, meninggalkan pembekal mereka hidup, tapi harus kembali kepada menggunakan tubuh nyata mereka lagi. Greer pulang dan berkaitan isterinya di tubuh nyata. Siaran media mendedahkan pengganti menurun di seluruh dunia dan tidak ada yang tahu apakah mereka akan pernah dapat diciptakan kembali lagi.

FUyo:: Hoho da tgk cerita ni.Hurm..ptutnya kan,mouvie nie boleh jadi contoh kepada manusia yang terlalu obses dengan teknologi.Sedih pun ade bila isteri sendiri x nak jumpa sebab da ada robot ganti.Kesian pada pakcik bruce