sky of love



sky of love atau name jepunye koizora.cerita ni merupakan kisah cinta yang menyentuh hati. citer nih mengisahkan seorg high school girl yg fall in love kat pakwe dier melalui telefon. actually pakwe dier tuh schoolmate dier gak tp dier xnak reveal identiti dier. at first girl tuh mmg x kenal and xtau langsung saper guy yg slalu call dier tuh tp disebabkan laki tuh mcm baek and gentleman gler dier pun fall in love kat laki tuh. then lpas diorang dh saling kenal-mengenali, diorang pun couple.. Pakwe dier tuh mmg baek. dier slalu ade bile girl tuh perlukan dier, and time girl tuh bgtau yg dier pregnant that guy trus g blikan present utk dier (sooo sweet..) and dier sanggup berenti blaja dan cari keje sbb nak sara anak & bakal bini dier tuh. dorang siap dh promise nak kawen lg time abis skolah, parents pun dh setuju ngan relationship dorang. malangnyer girl tuh keguguran gara-gara ex-girlfriend pakwe dier

one day laki tuh tetibe berubah dan mintak break-up. puas la ppuan tuh pujuk cakap xnak break-up tp laki tuh x layan. then, 3 thn lpas tuh, ppuan tuh dpt tau yg laki tuh sbnrnya ader penyakit and dh nk mati (tulah sbb dier break-up dulu), so ppuan tuh mintak couple balik and dier sanggup berenti blaja sbb nk jaga pakwe dier kat hospital. time dier sakit tuh, pakwe dier slalu cakap yg dier nak jadi sky sbb leh tgk girl tuh kat maner2 pun, so bila pakwe dier mati girl tuh pun 'bercinta' la plak dgn sky a.k.a pakwe dier tuh.. sbb tuh la tajuk dier 'sky of love'..