Slumdog Millionaire


Ini movie bollywood yang aku tgk kat DVD jer, tapi perghh!!! memang best dan tak hairanlah dapat banyak award... nak tahu berapa award movie ni dpt? 8 Anugerah OSCAR dan lebih 80 award lain, WOW!!! memang MELETOP!!! Rugi Shahrukhan tolak berlakon dalam movie ni ngeee... Sebab dia tolak kerana movie ni kononnya menghina negara beliau sendiri.

Cerita dalam movie mengisahkan kehidupan seorang remaja lelaki yang berjaya menjawab soalan Who Wants To Be A Millionaire sehingga ke akhir soalan. Dia dapat jawab semua soalan tersebut bukan sebab dia Genius @ Terer... Yang menakjubkan semua jawapan dalam soalan rancangan tersebut adalah berkisarkan kehidupan latar belakang beliau dari kecik sampai dia besar, liku² kehidupan, percintaan, persahabatan memantopkan isi movie ni dan memang tak rugi kalau tengok.

My Rate: 95% Best!!!!