Storm Warrior 2


sinopsis 1
Panglima perang Jepun yang jahat Lord Godless (Simon Yam) berkeinginan untuk menakluk China. Beliau memenjarakan sejumlah besar pahlawan . Di antara para tawanan adalah Awan (Aaron Kwok) dan legenda Lam Mou @ Nameless (Kenny Ho). Angin (Ekin Cheng) datang untuk menyelamatkan mereka dan trio bertengkar dengan Lord Godless. Namun, mereka tidak setanding dan menderita luka serius. Cloud's kekasih Chu Chu (Tang Yan) adalah mengetuk pintu keluar ketika ia melindungi dirinya daripada godless 'serangan. Pugilists lain mengorbankan nyawa mereka untuk membeli masa bagi trio untuk melarikan diri, dengan harapan bahawa trio akan kembali untuk mengalahkan Lord Godless satu hari dan menyelamatkan bangsa mereka.

Chu Chu amat parah dan tetap sedar. Awan merasa menyesal dan bersumpah untuk membalas dendam. Angin memilih untuk mengambil jalan yang "kegelapan" untuk memperbaiki kemampuannya dalam seni bela diri lebih cepat dan kekalahan Lord Godless. Selama masa pelatihan, ia bertemu Second Dream (Charlene Choi), yang akan menjadi kekasih masa depannya. Sementara itu, Godless 'pelayan datang untuk menyerang dan mereka mengganggu Angin, Angin tahan ketika cuba untuk menyelamatkan Second Dream dari para penyerang. Angin menghilang selepas membunuh beberapa musuh.

Lord Godless memuat Maharaja di penangkaran dan menempatkan pasukannya di Surga Gua. Awan datang sendirian dan memulakan pertempuran dengan Lord Godless. Lord Godless telah di atas Angin. Tiba-tiba, setengah "Kegelapan" Angin muncul dan bergabung dalam pertempuran. Durng perkelahian, mereka secara tidak sengaja menemukan "Mak Lung" (aka Dragon Bones), yayasan spiritual daripada empayar China. Mereka juga mengakui bahawa penyerbu Jepun sebenarnya merancang untuk menangkap objek rahsia dan menggunakannya untuk dominasi China. Rahsia telah disembunyikan di makam kuno, yang terlarang di bawah tanah istana empayar China.

sinopsis 2
peminat pedang setiawan...inilah masa yang korang wajib ambil perhatian ye..setelah kehebatan storm rider satu ketika dulu kini citer ala2 komik pedang setiawan kembali dengan pelakon utama dikekalkan iaitu Aaro kwok dan juga Ekin Cheng....ini juga first time ambe preview citer Hong Kong..perghhhh....citer diplotkan dengan keganasan Lord Godless daripada negara matahari terbit yang ingin menguasai China.Keganasan Lord Godless menyebabkan si Awan, Si Angin dan si Nameless datang untuk menghentikan kekejaman Lord tersebut.Namun kuasa Lord yang hebat berjaya mengalahkan trio mereka bertiga dan of couse diorang injured tahan gaban.pastu adalah seorang awek bernama Chu Chu yang cuba menyelamatkan diorang tapi padahnya si awek ni juga injured..so apalagi si Awan yang menaruh hati dekat Chu Chu ni pun hangin satu badan dan menaruh harapan agar cepat sembuh dan dapat balas dendam.Si Angin pula tanpa berfikir panjang mempelajari seni pertahanan syaitan untuk menguatkan ilmu persilatan d, dalam asyik belajar terserempakla plak dengan Dream...si adekkk maness. Cintan cantun pun berputik...pada masa yang sama juga,Lord Godless nak menghapuskan diorang. Namun oleh kerana still tak kuat lagi si Angin pun terpaksa mengundur dan menghilangkan diri.So apalagi Si Lord pun senang hatila menguasai China dan Si Awan terpaksa berjuang berseorangan mempertahankan China.Namun tengah syok berlawan si Angin muncul dan membongkar rahsia untuk memusnahkan Lord Godless yang digambarkan dalam citer ni sangatla berdaulat…malah sapa yang lawan siap kena tulah raja lagi….so rahsianya adalah tombak keturunan…maksudnya kalau nak bunuh Lord tu kena guna tombak tersebut barula si Lord tu KO….so ambe pun taktaula sama ada si Lord tu di akhirnya menemui kematian di tangan storm (storm adalah gabungan kuasa angin dan awan ye…..dalam citer ni)