zettai kareshi


zettai kareshi (Absolute Boyfriend )

Drama ni mengisahkan tentang robot manusia yang dicipta oleh syarikat heaven kronos. Robot ni dicipta sebagai robot kekasih. Untuk percubaan, Izawa telah dipilih untuk mencubanya. Sebabnya Izawa masih belum memiliki teman lelaki. Izawa boleh memilih ciri-ciri teman lelaki yang di impikannya dan semua data-data yang telah diprogramkan seperti yang diingini Izawa.

Pada permulaan Izawa macam rimas dengan kewujudan robot kekasih ni yang diberi nama Tenjo Night dalam kehidupannya. Night asyik mengekorinya sehinggakan sanggup bekerja sama syarikat dengan Izawa. Ini yang menyebabkan Izawa naik rimas, nak2 lagi Night asyik meluahkan perasaan cintanya.

Namun begitu, Izawa mula syok pula kat ketuanya, Asamoto Soshi. Soshi ni mula2 kaki perempuan. Kerja pon x serius sehinggakan mendatangkan kemarahan abangnya, Asamoto Masashi. Soshi mula syok kat Izawa selepas makan kek yang Izawa masak. Sebab perasa kek tu same dengan kek yang dibuat oleh datuknye. Selepas tu Soshi mula rapat dengan Izawa dan cuba untuk menunaikan impian Izawa untuk menjadi tukang masak makanan ringan.

Disebabkan hubungan yang makin intim, Night mula rasa cemburu. Namun tingkah laku aneh Night menyebabkan syarikat Heaven Kronos nak mengambilnya semula dan menghapuskannya. Ini disebabkan Night mungkin berbahaya kepada manusia kerana perasaan cinta dan cemburunya seakan-akan seperti manusia yang sebenar.