LIAR GAME


Tolong.. aku dah gila nak tengok drama ni… dalam sharing aku ada samapi beberapa episode jer… so klu sesapa yg baik hati tolong la upload kan cite ni dlm sharing aku… ni aku bg synopsis untuk citer LIAR GAME SEASON 1 & SEASON 2

SINOPSIS SEASON 1

Liar Game mengisahkan seorang awek jujur iaitu Kanzaki Nao (Toda Erika) dan seorang pemuda yg memiliki iq yg tinggi dan digelar genius iaitu Akiyama Shinichi (Matsuda Shota).. Akiyama Shinichi berbakat bekerjasama dalam pertandingan bercorak penipuan Liar Game yang menawarkan hadiah 100 000 juta Yen kepada pemenangnya. Mereka boleh melakukan apa sahaja melainkan kekerasan. Tujuan pertandingan ini adalah untuk mencari siapakah pakar penipu yang paling hebat. Akiyama Shinichi, yang membantu Kanzaki Nao keluar daripada pertandingan ini merupakan pelajar psikologi yang dipenjarakan tiga tahun kerana menjahamkan syarikat MLM yang menyebabkan kematian ibunya—juga jujur sejujur-jujurnya.

SINOPSIS SEASON 2

Aku teruja giler dapat tau season 2 dah kuar... Kanzaki Nao kembali menyertai liar game dangan hasrat untuk menyelamatkan peserta lain.. kanzaki noa turut menyertai kerana untuk mencari penganjur sebenar pertandingan ini.. pertanding semakin mencabar dan setiap peserta mamang xleh dipercayai.. aku cadangkan korang tengok sendiri.. kompem rasa can nak abiskan drama ni dlm 1hari jer..





Kata hikmah yg terdapay dalam drama ini
human are willing to betray others in order to survive
therefore, what’s wrong with deceiving other from the start or living faithfully for your desires?
that’s being “human”
stepping over others
and pushing others into despair”
:
“sadness, rage and hate
all negetive emotions are the opposite of desire
if you can’t get rid of your desire
human aren’t able to trust in others”


Other Information
• Title: ライアーゲーム
• Title (English): LIAR GAME
• Format: Renzoku
• Genre: Psychological thriller
• Broadcast network: Fuji TV
• Episodes: 11
• Broadcast period: 2009-Nov-10 start

Ni korang leh tengok info lengkap drama ni dari season 1, season 2 & filem yang akan ditayangkan
http://liargame.jp/index.html