CODE BLUE




Minggu exam tak abis lagi tapi aku boleh lagi tengok drama jepun hihihi…. Tengok time break dari study. Baru abis tengok drama karei naru spy ( the splendid spy). Sekarang tengah fikir nak tengok drama apa pulak??? Rasa macam nak tengok drama blogger boy season 2 tapi rasa cam nak layan drama bercirikan ilmiah??? So. Aku pilih nak tengok drama Code Blue. Aku download kat UMP SHARING. So, kalau bukan warga UMP kena la download kat torrent d-addict



TITLE : CODE BLUE
EPISODE: SEASON 1 (1-11END) , MOVIE SPECIAL (2009) , SEASON 2 (1-11END)
PELAKON:
Yamashita Tomohisa as Aizawa Kousaku (Flight doctor-in-training)
Aragaki Yui as Shiraishi Megumi (Flight doctor-in-training)
Toda Erika as Hiyama Mihoko (Flight doctor-in-training)
Asari Yosuke as Fuikawa Kazuo (Flight doctor-in-training)
Higa Manami Saejima Haruka (Flight nurse)
Kodama Kiyoshi as Tadokoro Yoshiaki (Emergency Unit Chief,)
Katsumura Masanobu as Morimoto Tadashi (Flight Doctor)
Ryo as Mitsu Kanna (Flight Doctor)
Yanagiba Toshiro as Kuroda Shuji (Flight Doctor)
Sugimoto Tetta as Saejo Susumu (Brain Surgeon)
Terajima Susumu as Kaji Toshi (Pilot)
Hiwatashi Shinji as Anzai Yasuyuki



SINOPSIS:
Aku dapat sinopsis dari forum drama jepun, Code blue bermaksud istilah yang digunakan dalam bidang perubatan yang menggambarkan situasi kritikal bagi pasakit. Maknanye drama ini berkisahkan fasal perubatan (ilmiah kan).



Drama perubatan ini mengisahkan empat interns doktor yang bertugas di unit kecemasan sebuah hospital yang menjalankan projek ‘Doktor Heli’. Di setiap episod, salah seorang atau lebih akan ditugaskan menjadi flight doctor. Pada mulanya, masing-masing bersemangat untuk menyertai misi doktor Heli. Namun, semakin lama, mereka semakin disedarkan dengan tanggungjawab dan tekanan menjadi seorang doktor



Drama ini macam drama team medical dragan tapi drama team medikal dragon aku tak tengok lagi walaupon telah dipaksa tengok oleh roomateku dulu. Alasan tak nak tengok coz banyak episod sampai 2 season. Hehehe.. drama code blue pon 2season. tapi untuk drama ini special sikit coz hero drama code blue Yamashita Tomohisa selalu belakon best. Terkenal dengan panggilan yamapi. So, jom tengok drama code blue sesama :) . good luck for final exam doa korang berjaya dunia dan akhirat



Share/Bookmark