KITA Carefree

artis bogel

Sinopsis Drama KITA Carefree

Mengisahkan persahabatan 4 wanita jelita iaitu Kiera (lakonan Scha Alyahya), Ilma (lakonan Marsha Londoh), Tania Tan (lakonan Dawn Jeremiah) dan Alisa (lakonan Wany Osmar) yang terjalin sejak di bangku sekolah lagi.

artis bogel

Sewaktu mereka baru meniti usia 16 tahun, mereka telah membuat perjanjian yang mana mereka berikrar akan sentiasa menyokong dan membantu satu sama lain dalam apa jua keadaan.

artis seksi

Hari demi hari berlalu, kini mereka pun dewasa dan masing-masing mempunyai kerjaya yang hebat dalam bidang yang mereka ceburi.

artis seksi

Kiera, si jelita yang sewaktu muda merupakan seorang yang berpewatakan lasak dan kasar kini sudah pun bergelar seorang doktor dan mempunyai seorang teman lelaki yang menyayanginya dengan sepenuh hati.

Carefree

Ilma pula bertuah kerana dilahirkan dalam keluarga yang berada tetapi malangnya si jelita ini kesunyian kerana kurang mendapat kasih sayang daripada ibu bapanya yang sentiasa sibuk dengan urusan kerja sejak kecil. Kini Ilma sudah pun berjaya sebagai seorang pelakon terkenal yang kaya dan mempunyai banyak harta.

melayu boleh

Si jelita bernama Tania Tan pula merupakan seorang yang berpewatakan lurus dan baik hati. Dia bakal berkahwin dengan teman lelakinya yang bernama William.

Carefree
\
Alisa ialah si jelita yang membesar dalam keluarga yang berantakan setelah kedua ibu bapanya bercerai sewaktu dia masih remaja. Sungguh pun begitu, Alisa dengan baik dan kini sudah pun berjaya sebagai seorang pengarang di sebuah majalah fesyen yang terkenal.

Carefree

Kisah bermula apabila Tania yang bakal bergelar pengantin baru telah menghubungi sahabatnya iaitu Kira, Ilma dan Alisa dan mengkhabarkan berita baik tersebut. Masih berpegang dengan janji mereka untuk sentiasa menyokong dan membantu antara satu sama lain, membuatkan mereka semua bersetuju untuk pulang ke kampung halaman dan berkumpul demi menjayakan perkahwinan Tania walaupun masing-masing berpendapat yang berbeza tentang perkahwinan.

artis melayu

Drama 13 episod arahan Michael Ang dan Amo Rizan ini akan menemui penonton pada setiap hari Isnin, jam 10 malam bermula 5 April 2010 menerusi saluran 104, Astro Ria

scha alyahya

OST DRAMA KITA Carefree

Kita telah bersama
Warnai dunia
Ketawa dan duka
Seiring bersama
Waktu yang bergulir
Memisahkan kita
Tapi hati kita
Tak akan berpisah

Satu cita-cita
Mimpi dan harapan
Selalu bersama
Dalam satu rasa
Rindukan selalu membayangi kita
Menjalani waktu
Dengan kisah kita

Bebaskan harimu dengan cintaku
Ekspreksikan dirimu dengan laguku
Satukan mimpimu dgn mimpiku
Ini kisah kita

Kita telah bersama
Warnai dunia
Ketawa dan duka
Seiring bersama
Waktu yang bergulir
Memisahkan kita
Tapi hati kita
Tak akan berpisah


scha alyahya

Share/Bookmark