Da Bombatv3 kini sering memaparkan drama yang menarik antaranya asmaradana, adamaya, penunggu gunung raya, roh kembali, nohtah erna, bila musang berjanggut dan sayang cendana.. semua pernah aku review. sekarang aku share sinopsis drama Da Bomba. aku ada buka sharing untuk student yang masih duduk kat UMP ni. klik UMP SHARING untuk download movie dan drama terbaru

DRAMA REVIEW - DA BOMBA (TV3)
http://www.youtube.com/watch?v=zMi8dnEDLJESinopsis Drama Da Bomba (budiey)

Kisah bermula pada awal pagi apabila suami berangkat ke pejabat masing-masing. Bermula dari situ, kaum isteri akan mula berkumpul dan menceritakan perihal masing-masing. Mai, isteri kepada PB Rosli seorang yang kuat bercerita dengan loghat Pahang yang pekat. Ainon aka Anne pula, isteri kepada PB Idris yang sangat cantik dan suka melaram.

Sementara Kumari adalah isteri kepada Manoharan seorang yang kelakar dan sentiasa ada agenda untuk buat orang ketawa. Kak Siti penjual nasi lemak adalah isteri kepada PB Othman selalu mengambil kesempatan menjual nasi lemak.

Kaum isteri juga sedang ternanti-nanti ketibaan Ketua Balai yang akan berpindah ke kuarters. Jadi, timbullah pelbagai spekulasi dan ramalan mengenai isteri Ketua Balai yang bakal menjadi jiran mereka.

Kedatangan ketua balai Tuan Eizlan bersama isterinya Suhani dan dua orang anak mereka membuka mata kaum wanita di situ. Suhani memang seorang yang cantik dan berpelajaran tinggi.

Namun, sikap yang kurang berkomunikasi menyebabkan dirinya tidak disukai oleh isteri-isteri di kuarters. Sejak berpindah, Suhani jarang kelihatan keluar dari rumah justeru menguatkan lagi tanggapan orang bahawa Suhani seorang yang sangat sombong.

Drama bersiri ini dibintangi oleh Elly Suriaty, Anita Baharom, Sharifah Shahora, Wan Sharmila, Rozie Othman, Aida Aris, Azza AF, Razak Ahmad, Ezani Ezarif, Hamdan Ramli, REM, Khairil Anwar dan ramai lagi.

Kepada yang takde kerja nak buat, boleh menonton Da Bomba setiap Khamis, jam 11 pagi. TV3 hanya 13 episodbanner 150×150
award sebagai penghargaan kepada follower copy (tekan ctrl + c) code di bawah & masukkan dalam text blog korang . Kalau nak belajar tutorial blogger award klik sini

<center><a href="http://ceritadimataku.blogspot.com/" target="_blank" title="AWARD PEREKA CERITA"><img style="cursor:pointer; cursor:hand;width: 150px; height: 160px;" src="http://4.bp.blogspot.com/_hH08FYORP2g/S-Kq41G8j3I/AAAAAAAABFQ/sVe4JihYu0o/s1600/award+pereka+cerita.jpg"/></a></center>Share/Bookmark