GOD OF STUDY (1 - 16 TAMAT)
DOWNLOAD GOD OF STUDY (1 - 16 TAMAT)

MEDIAFIRE = DOWNLOAD


SINOPSIS GOD OF STUDY
Selamat bercuti kepada semua student IPTA/ IPTS dan tahniah kepada bakal student yang Berjaya masuk ke IPTA/IPTS untuk bulan 7 tahun ini. Kepada student yang ambik short sem harap korang dapat grade yang lebih baik..


Hari ini aku nak beri sinopsis drama yang baru ditayangkan di korea dan tengah ditayang di astro. drama ini boleh beri semangat belajar kepada semua student. Drama yang aku nak cerita ini banyak bagi tip pasal pelajaran dan cara belajar untuk student yang mahu masuk universiti. Tajuk drama ialah master of study atau lebih dikenali dengan tajuk god of study.


Cerita drama ini diambik dari manga popular jepun dan drama popular jepun iaitu dragon zakura. God of study mengisahkan seorang lawyer, Kang Suk Ho yang berusaha bersungguh sungguh melatih 5 orang student untuk masuk ke sebuah university terbaik di korea dan ke 4 terbaik di dunia, Chun-Ha-Dae University


Sekolah Byungmoon merupakan 1 sekolah yang terkenal denhgan masalah pelajar dan tiada rekod student yang berjaya masuk ke Chun-Ha-Dae University. Hwang BaekHyun, Gil PulEp, Na HyunJung , Hong Chan Doo dan Oh BongGoo telah dipilih oleh kang suk ho untuk menyertai kelas khas untuk ke universiti terbaik Korea tersebut. Hanya 1 cara sahaja untuk masuk Berjaya masuk ke universiti itu iaitu dengan belajar bersungguh sungguh dan jangan mudah putus asa.Yoo Seung Ho sebagai Hwang BaekHyun,16
adalah ketua dalam kelas khas ini. Bersifat keras kepala. Tinggal bersama dengan neneknya sejak kecil kerana ibu bapanya telah meninggal dunia. Sangat mencintai neneknya dan sanggup buat apa sahaja demi menggembirakan neneknya.Go Ah Sung sebagai Gil PulEp, 17.
seorang yang tulus dan jujur tapi tidak tekun. Dia tinggal bersama ibunya yang mempunyai dan bekerja di sebuah kelab malam. Dia sentiasa hidup tertekan kerana perangai ibunya yang selalu bergaduh dengan jiran dan selalu ditipu oleh lelaki.Lee Hyun Woo sebagai Hong ChanDoo, 16.
Sangat berminat dalam bidang muzik dan berbakat dalam tarian. Lahir dari keluarga yang kaya dan mementingkan maruah. Dia sering dipandang rendah oleh keluarganya.


Lee Chan Ho as Oh BongGoo, 20.
adalah seorang yang pemalu dan tidak suka bergaduh. Dia hidup damai dengan keluarganya yang memiliki restoran BBQ. Dia selalu terbuka di sekitar rumah, tapi ketika dia keluar ke suatu tempat, ia tiba-tiba berubah menjadi orang yang pemalu.
Bagi aku drama ini sangat bagus untuk ditonton oleh student sekolah kerana banyak bagi tip pelajar yang sangat berguna. Dan bagi aku drama ini lagi best dari drama dragon zakura.


Ji Yeon sebagai Na Hyun Jung
Seorang gadis cantik yang kaya raya dan agak manja, sangat mencintai Baek Hyun .Dia diabai oleh keluarganya dan tinggal bersendirian di apartment mewah. sangat berbakat melukis. Ayah dan ibunya sudah bercerai dan hidup dengan pasangan baru mereka masing masing. Bercita cita menjai modal.
Cikgu matematik


Cikgu SainsCikgu Bahasa KoreaCikgu English
Share/Bookmark