Lagenda Budak SetanSALAM.. seperti yang aku share kat korang sebelum ni.. semua filem tempatan bulan mei dan bulan jun. filem tempatan yang aku cadangkan korang tengok untuk bulan mei adalah filem belukar dan filem Andartu Terlampau 21 Hari Mencari Suami. untuk bulan jun akan datang aku dah share sinopsis filem kecoh betul, filem kapoww dan filem 2 alam. arini aku share sinopsis filem Lagenda Budak Setan yang akan ditayangkan pada 3 jun 2010. kalau nak download filem Lagenda Budak Setan download dalah SHARING UMP tapi lambat lagi la baru diupload. aku rasa filem ni akan dapat sambutan paling tertinggi untuk tahun 2010 coz ada lisa surihani. korang sendiri pon tahu yang lisa surihani ni tengah popular disebabkan drama adamaya, mertua vs menantu, dan asmaradana. lisa surihani juga ada banyak belakon dalam filem untuk tahun ni antaranya V3 Samseng Jalanan, Semerah Cinta Stilleto, Lagenda Budak Setan, Kapoww!!, dan filem Zoo. so harap korang enjoy dengan filem tempatan :)

“Saya tidak tahu siapa bertakhta di hati awaktetapi dalam hati saya cuma ada awak...”


BACA SINOPSIS DRAMA LAGENDA BUDAK SETAN
=
http://bit.ly/LegendaBudakSetan


Sinopsis Filem Lagenda Budak Setan (sinema malaysia)

Kasyah bersama rakan sekumpulannya, Sapi, Man dan Cin Cai merupakan pelajar nakal yang sering membuat onar dan terkenal kerana sering dikenakan tindakan disiplin. Mereka juga melabelkan kumpulan mereka sebagai anti perempuan. Namun, sikap dan kenakalan Kasyah berubah dengan kemunculan pelajar baru, Ayu. Ayu telah benar – benar menambat hati dan perasaan Kasyah, membuat dia jatuh cinta. Ayu mencabar Kasyah untuk berubah dan sebagai syarat untuk dia menerima Kasyah. Episod baru hidup Kasyah pun bermula.

Tiba masanya Kasyah perlu melakukan tugasan kajian tesisnya ke pedalaman. Kasyah berpisah sementara dengan Ayu. Azmi yang pernah mengecewakan Ayu, kini muncul kembali menagih cinta dari Ayu. Azmi hampa bilamana Ayu menolak permintaannya itu. Melalui ibu Ayu, Mak Leha, Azmi merencanakan sesuatu untuk membolehkannya bernikah dengan Ayu. Melalui perancangan Azmi, Mak Leha berpura sakit jantung dan tidak boleh kerisauan. Ayu yang serba salah terpaksa menerima Azmi dalam hidupnya, kerana bimbangkan keadaan ibunya. Ayu berkahwin dengan Azmi. Kasyah kecewa. Kebahagian yang diharapkan tidak menjelma.

Azmi kembali kepada tabiat lamanya yang pemabuk, panas baran, kaki perempuan dan sering membelasah Ayu. Suatu malam, mereka berdua bergaduh besar. Ayu yang dipukul bertindak melarikan diri dengan kereta. Ketika memandu dalam keadaan trauma dan emosi, Ayu hilang kawalan lalu kemalangan. Ayu cedera parah. Mukanya hancur. Azmi menuntut maaf tapi Ayu sebaliknya menuntu cerai dan minta wajah yang baru. Episod baru hidup Ayu pun bermula. Ayu yang kini berwajah baru tampil sebagai Emilia. Ayu ingin memulakan hidup baru dan melupakan episod dukanya.

Ayu / Emilia, menubuhkan syarikat melalui wang simpanan dan pampas an dari Azmi. Melalui kawannya, Suzana, Kasyah dijejaki dan dipelawa untuk bekerja dengan syarikat Emilia. Kasyah yang pada mulanya tidak menyangka apa – apa, mula mengesyaki sesuatu setelah baru bekerja. Melalui Suzana juga Kasyah mengetahui segalanya tentang Ayu / Emilia. Hubungan mereka kembali bertaut. Azmi yang sakit hati cuba mengagalkan hubungan itu kembali. Azmi sekali lagi meminta bantuan Mak Leha untuk memujuk Ayu / Emilia. Semasa di rumah Emilia, Azmi telah memukul Emilia dihadapan Mak Leha sehingga milia terjatuh dan tidak sedarkan diri. Emilia cedera parah di kepala dan hilang ingatan. Berbagai cara dilakukan oleh Kasyah dan Mak Leha untuk memulihakn ingatan namun belum berhasil. Emilia yang senakin pulih, akhirnya mengahwini Kasyah. Kebahagian yang diharapkan Kasyah tidak kekal lama. Ayu / Emilia meninggal dunia ketika melahirkan anakOst Lagenda Budak Setan - Hilangnya Cintamu (Filianti Vlee)

Bila cinta kini.
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu...
Dalam harapan


Ulasan Filem Lagenda Budak Setan
NOVEL LAGENDA BUDAK SETAN ( ahadiatakashah.org )
sinopsis novel Lagenda Budak Setan.. Membuai jiwa, meruntun perasaan, mengundang ceria segala suka duka terhimpun di sini. adakah senyuman yang tercipta atau airmata kesudahannya? hanya Tuhan yang menentukan segalanya. . . Lebih satu dekad Kasyah mencipta cinta. Dari lelaki yang tak pernah kenal erti kasih sayang. . . dia menjadi pencinta agung. Dia tabah mengharungi apa saja. . . demi sumpahnya mencintai ayu sehingga ke akhir hayat. Setulus manakah agaknya cinta seorang lelaki yang pernah dilabelkan sebagai budak setan kerana kenakalannya di zaman persekolahan? Namun, berjayakah dia menyunting Ayu menjadi permaisurinya? Akan bahagiakah dia? Mampukah dibuktikan pada dunia. . . cinta adalah segala-galanya! Cuma Ayu yang punyai jawapan itu. Dan, Allah sebagai penentu! Dan, siapakah pula Katerina?

Download novel lagenda budak setan di http://www.downtr.net/find/novel+lagenda+budak+setan.html
LAGENDA BUDAK SETAN ON FACEBOOK
http://www.facebook.com/pages/LAGENDA-BUDAK-SETAN/110565315627364
Sinopsis Drama Lagenda Budak Setan :

VIDEO TRAILER LAGENDA BUDAK SETANDOWNLOAD MOVIE LAGENDA BUDAK SETAN (Jiwang.tv)

Megaupload
http://www.megaupload.com/?d=E8MSTTYQ
http://www.megaupload.com/?d=D5OKDZXB
http://www.megaupload.com/?d=30IKICJP
http://www.megaupload.com/?d=072JPS0Y

Hotfile
http://hotfile.com/dl/68022013/6ff503e/Lagenda.Budak.Setan.2010.DVDRip.x264.AC3.KaRL.JWG.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/68022321/9da8114/Lagenda.Budak.Setan.2010.DVDRip.x264.AC3.KaRL.JWG.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/68027463/9db9bee/Lagenda.Budak.Setan.2010.DVDRip.x264.AC3.KaRL.JWG.part3.rar.html
http://hotfile.com/dl/68032961/fed4658/Lagenda.Budak.Setan.2010.DVDRip.x264.AC3.KaRL.JWG.part4.rar.html

Mediafire
http://www.mediafire.com/?ym2lm51ch46uy23
http://www.mediafire.com/?mie94b4xi08bj83
http://www.mediafire.com/?qfqwm9dzg3f6m4o
http://www.mediafire.com/?02c1ijddz2mjjb0

FileServe
http://www.fileserve.com/file/XeT8Ysm
http://www.fileserve.com/file/BMRBx3S
http://www.fileserve.com/file/9KK2Wdw
http://www.fileserve.com/file/fvjpdGg


banner 150×150
award sebagai penghargaan kepada follower copy (tekan ctrl + c) code di bawah & masukkan dalam text blog korang . Kalau nak belajar tutorial blogger award klik sini

<center><a href="http://ceritadimataku.blogspot.com/" target="_blank" title="AWARD PEREKA CERITA"><img style="cursor:pointer; cursor:hand;width: 150px; height: 160px;" src="http://4.bp.blogspot.com/_hH08FYORP2g/S-Kq41G8j3I/AAAAAAAABFQ/sVe4JihYu0o/s1600/award+pereka+cerita.jpg"/></a></center>

Share/Bookmark