SATORARE ( 1 - 10 TAMAT) = DOWNLOAD




salam.. arini aku nak share 1 sinopsis drama jepun yang pernah aku tengok.. aku nak share sinopsis drama Satorare. bagi aku drama satorare ni drama jepun yang paling kelakar yang pernah aku tengok.. aku juga pernah mencabar kawan kawan aku jika mampu tahan gelak melihat drama satorare episopde ini akan dibelanja KFC tetapi kesemuanya gagal. tapi sesiapa yang gelak tengok cerita drama ni boleh di kategorikan sebagai seorang yang jahat la coz mengetawakan kelemahan orang lain.. hehehe.... tapi serious korang confirm korang tak leh tahan gelak tengok drama ni.. drama ni pernah dikeluarkan dalam astro aec dulu. aku ambik sinopsis drama ni kat dalam forum.


DOWNLOAD DRAMA SATORARE ( 1 - 10 TAMAT)
Sumber: gblog85

+++++++++++++++++++++++++++++++

EPISODE 1

+++++++++++++++++++++++++++++++

EPISODE 2

+++++++++++++++++++++++++++++++

EPISODE 3

+++++++++++++++++++++++++++++++

EPISODE 4

+++++++++++++++++++++++++++++++

EPISODE 5

+++++++++++++++++++++++++++++++

EPISODE 6

+++++++++++++++++++++++++++++++

EPISODE 7

+++++++++++++++++++++++++++++++

EPISODE 8

+++++++++++++++++++++++++++++++

EPISODE 9

+++++++++++++++++++++++++++++++

EPISODE 10 END

+++++++++++++++++++++++++++++++
Password: gblog85.blogspot.com
Please join the files with:




SINOPSIS DRAMA SATORARE (forum)

Citer ni bermula dengan penerangan tentang manusia istimewa.... di mana di Jepun mereka memanggil orang2 ini Satorare! Satorare ni tidak boleh mempunyai rahsia kerana, segala fikiran mereka boleh didengar oleh orang di sekeliling... tp mereka tidak boleh bertindak balas atau menjawab selagi fikiran itu tidak diucapkan dari mulut satorare sendiri... disebabkan itu, tidak ramai orang suka berkawan dengan mereka kerana bimbang rahsia mereka akan diketahui oleh semua orang... Satorare adalah manusia genius dan merupakan khazanah negara, oleh itu demi menjaga satorare2 ini, terdapat pertubuhan khas ditubuhkan untuk memantau & membantu mereka... setiap satorare ini mempunyai pelindung yang berada di sisi mereka setiap masa yang diketahui oleh setiap orang tapi tidak satorare itu sendiri... identiti satorare tidak boleh didedahkan kerana bimbang mereka tidak dapat menerima hakikat dan cenderung melakukan perbuatan bodoh.

Baiklah, cerita ini mengenai seorang satorare bernama satomi... dia selalu gagal dalam percintaan kerana selalu ditolak oleh gadis. dia juga merasa gagal dalam kerjaya kerana tidak pernah diberi peluang melakukan pembedahan walaupun dia seorang yang bijak. dia selalu hanya disuruh melakukan tugas-tugas senang malah tidak dapat bergaul mesra dengan rakan2 sekerja serta pesakit2 di hospital tempat dia bekerja.

kehadiran seorang doktor baru mengubah segalanya. walaupun doktor itu pada mulanya tidak suka dengan satomi kerana banyak rahsianya terbongkar disebabkan oleh fikiran satomi yang boleh didengar, namun lama-kelamaan tanggapannya berubah. dia merasa kesian melihat satomi yang sering disisihkan dan semua rakan sekerja sering mencari jalan untuk menghalau satomi dari hospital itu. dia juga kasihan melihat ibu satomi yang terpaksa bekerja keras serta membuat kerja kebajikan demi menebus kesalahan satomi... semua berpendapat yang dia amat sesuai bergaul dengan satorare kerana dia pandai bertindak balas terhadap segala fikiran satomi....

bagaimana hubungan mereka? adakah satomi tau identiti sebenarnya? dapatkah dia menerimanya? adakah dia akan hidup bahagia atau sebaliknya? tgklah cd ni baru tahu...







Share/Bookmark