3 Budak Botak (Astro Warna)
Sinopsis Drama 3 Budak Botak (Bharian.com)

drama bersiri 13 episod, Tiga Budak Botak yang bakal menemui penonton menerusi Astro Warna mulai 1 Jun ini pada setiap Selasa, jam 9 malam. Justeru, Tiga Budak Botak - Dua Hari Di Hari Raya adalah sekuel daripada drama bersiri berkenaan.

SEKALIPUN dalam cuaca panas terik sehingga mencecah 36 darjah Celsius, hujan pula hanya turun sekali sekala sepanjang tempoh penggambaran di Bachok, Kelantan, komitmen yang ditunjukkan juara Raja Lawak musim keempat, Kumpulan Kecik - Safuan Medeaming (Wan) dan Mohd Ilham Rusdy (Achoe), di samping naib juaranya - Khairul Idlan Abd Razak (Idlan) terhadap dunia lakonan yang pertama kali diceburi mereka, begitu bersungguh.Bukan itu saja, malah mereka sanggup membotakkan kepala masing-masing semata-mata mengikut kehendak skrip.


Sinopsis : Kisah tiga pemuda yang merupakan anak angkat kepada Pak Aziz yang dipelihara sejak kecil. Kenakalan dan keaktifan mereka membuatkan mereka dikenali dan memeningkan kepala Pak Aziz.Sinopsis Tiga Budak Botak - Dua Hari Di Hari Raya (telemovie raya)

Tiga Budak Botak - Dua Hari Di Hari Raya antara lain mengisahkan niat tiga budak botak nakal di sebuah perkampungan nelayan terbantut ketika hendak meraikan Aidilfitri apabila mereka diculik oleh ceti haram yang menyimpan dendam terhadap keluarga mereka. Banyak kejadian lucu berlaku di dalam hutan ketika cubaan tiga budak botak meloloskan diri masing-masing, namun akhirnya mereka berpeluang juga meraikan Aidilfitri sekalipun pada Hari Raya ketiga.