Drama Durja Ningsun (TV3)Sinopsis Drama Durja Ningsun (Budiey.com)

Kisahnya bermula kepada Aria (Erin Malik) yang menanggung derita kerana diganggu makhluk halus sejak berusia 14 tahun. Aria sering dirasuk dan bermimpi tentang silam dunia Ningsun. Akhirnya, Aria sembuh selepas dirawat secara tradisional oleh datuknya, Haji Syaaban (Abu Bakar Juah). Kini, Aria sudah bersedia untuk melanjutkan pelajaran di jurusan kejuruwatan profesional. Rakan baiknya, Aliff (Aeril Zafrel) juga belajar bidang seni grafik di kolej yang berdekatan.

Bermulalah hidup Aria di asrama sementara kolej yang diubahsuaikan daripada bangunan kolonial lama. Di sana, Aria berkenalan dengan Myra, Nurlida, Suhana dan juga seniornya Yasmin yang tidak berapa menyukainya.

Aria mula merasakan ada sesuatu yang memerhati dan mengekorinya. Gangguan awal mula berlaku namun Aria masih berjaya menguatkan semangatnya dan hanya menceritakan segalanya kepada Aliff kerana mahu berahsia daripada ibu bapanya.

Ibu Aria, Azlin (Siti Sharizah Saifuddin @ Eja) mula bimbang tentang Aria dan mengadu kepada suaminya, Kamal (Eizlan Yusuf). Kamal menyuruhnya lebih melakukan amalan agama daripada masih percaya tentang adanya gangguan hantu.

Yasmin mahu menguji Aria lalu dia merancangkan satu upacara mistik yang selalu diadakan oleh pelajar senior walaupun dibantah oleh warden mereka, Ustazah Tahirah (Aida Aris).

Upacara mistik umpama animisme dilakukan di sebuah bilik terbiar dan akhirnya mengundang padah apabila Ningsun hadir dan merasuk ke badan Aria. Sejak itu, Aria sering diganggu oleh Ningsun dan dia mahu mengetahui apakah rahsia di sebalik gangguan yang terus menghantui hidupnya sekian lama? Sedikit demi sedikit, kebenaran berjaya dibongkarkan.. Namun, apakah Aria dapat mententeramkan roh Ningsun yang sudah mula melakukan pembunuhan?

Jangan ketinggalan untuk menonton DURJA NINGSUN di slot Seram, setiap hari Khamis jam 9.30malam mulai 19 Ogos 2010, hanya di TV3!


Download Drama Durja Ningsun (TV3)

Drama Durja Ningsun episode 1 = Klik
Drama Durja Ningsun episode 2 = Klik
Drama Durja Ningsun episode 3 = Klik
Drama Durja Ningsun episode 4 = Klik
Drama Durja Ningsun episode 5 = Klik
Drama Durja Ningsun episode 6 = Klik
Drama Durja Ningsun episode 7 = Klik
Drama Durja Ningsun episode 8 = Klik
Drama Durja Ningsun episode 9 = Klik
Drama Durja Ningsun episode 10 = Klik
Drama Durja Ningsun episode 11 = Klik
Drama Durja Ningsun episode 12 = Klik
Drama Durja Ningsun episode 13 (tamat) = Klik