THE MYTH (8TV)
SINOPSIS FILEM THE MYTH (Budiey.com)
Tarikh Siaran: 28 Ogos 2010
Masa: 8.30 pm
Pelakon: Jackie Chan, Tony Leung, Kim Hee Seon

Seorang ahli arkeologi berani, Jack (Jackie Chan) dan saintis yang bercita-cita tinggi, William (Tony Leung Ka Fai) melakukan sebuah pengembaraan yang akan membawa mereka kepada penemuan hebat tentang sejarah China. Melalui sebuah mimpi yang aneh, Jack melihat dirinya menjelma sebagai Meng Yi, seorang jeneral yang jatuh cinta kepada Maharani pertama yang jelita, Ok Soo (Kim Hee Seon) lebih kurang 2 ribu tahun lampau.

Sewaktu Meng Yi mengarahkan askarnya bertindak keatas kumpulan pemberontak, dia harus berhadapan dengan perasaannya untuk memilih di antara cinta abadi atau kesetiaan. Kembali ke zaman kini, Jack dan William menemui pedang purba dan permata ajaib yang membawa mereka ke Heavenly Palace, iaitu makam Maharaja Pertama. Ia merupakan istana penuh dengan perangkap serta kejahatan yang tidak terungkap.

Apa yang mereka tidak tahu, semakin Jack menghampiri kebenaran, semakin hilang dirinya di antara masa lampau dan kini. Adakah segalanya sekadar mimpi? Kebenarannya bakal terungkai di dalam cerita fiskyen sejarah hebat ini, hanya di 8TV!

DOWNLOAD THE MYTH
MEGAUPLOAD
EASYSHARE
The Myth 2005 Hollywood Movie in Hindi Download Part 1
The Myth 2005 Hollywood Movie in Hindi Download Part 2
The Myth 2005 Hollywood Movie in Hindi Download Part 3
The Myth 2005 Hollywood Movie in Hindi Download Part 4