Drama Chinta (1-28 TAMAT)

Drama Chinta (TV3)

Drama Chinta (TV3)
Tarikh Tayangan : 27 September 2010,
Hari Tayangan : Isnin hingga Khamis,
Masa Tayangan : 6.30petang
Episode : 28 episod
Pelakon: Fasha Sandha, Ady Putra, Jalil Hamid, Ezany, Jue Aziz
Sumber : Budiey.com


Sinopsis Drama Chinta (TV3)

Chinta….satu nama yang tidak asing di kalangan elit yang mengunjungi syurga terlarang. Cantik, anggun, peramah, bijak, Chinta tahu menggunakan akan aura tarikan dan kelebihannya untuk memikat lelaki-lelaki yang hanya mahukan tubuhnya.

Namun, Chinta tidak akan membiarkan dirinya menjadi milik hakiki pada sesiapa kerana dia tidak suka terikat. Sesiapa jua boleh memilikinya sekiranya mampu, tetapi hanya buat seketika. Chinta nekad untuk mengharungi hidup sendirian sebagai kupu-kupu malam walaupun hatinya sangat bencikan kaum lelaki yang menjadikan nasib dirinya begini. Jadi tidak hairanlah, selama ini hatinya tidak pernah terbuka kerana dia tidak pernah percayakan pada perasaan cinta.

Tapi semua itu hilang apabila dia bertemu dengan Amar, seorang bodyguard kepada salah seorang pelanggan tetap Chinta. Amar dirasakan tidak sama seperti lelaki-lelaki yang pernah di temuinya dan tanpa disedari, Chinta mula menyayangi jejaka yang begitu menghormati dirinya walaupun dirinya tidak semulia perempuan lain. Malangnya, Amar ditimpa kemalangan dan meninggal ketika dalam perjalanan untuk majlis pernikahan mereka.
ADI PUTRA
Setahun Chinta mengurungkan dirinya kerana belum bersedia untuk menghadapi dunia yang telah merampas cinta miliknya. Chinta kembali menjadi Puteri dari Kayangan yang menghiasi mimpi indah para jutawan tetapi dia bersumpah untuk tidak lagi membiarkan dirinya mengharungi kesakitan yang diharungi setelah kehilangan Amar.

Satu hari, Chinta terpaksa mendapatkan khidmat peguam syariah bila dia ditangkap khalwat. Alangkah terkejutnya apabila pertama kali bertemu dengan Rasul Iman, peguam belanya yang seiras wajah Amar.

Cuma bezanya Rasul Iman bersongkok dan lebih kepada keagamaan. Chinta nekad, dia harus memiliki Rasul Iman yang dianggapnya sebagai peluang kedua untuk dirinya mengecapi kebahagiaan sebagai seorang isteri yang halal. Tapi bagaimana? Sudikah seorang lelaki professional dan dihormati seperti Rasul Iman mengangkat dirinya ke tahap yang lebih tinggi dari hanya seorang anak guam bela, atau lebih tepat, pelacur?

Download Drama Chinta (1-28 tamat)
Mediafire
Drama Chinta Episode 1 = KLIK
Drama Chinta Episode 2 = KLIK
Drama Chinta Episode 3 = KLIK
Drama Chinta Episode 4 = KLIK
Drama Chinta Episode 5 = KLIK
Drama Chinta Episode 6 = KLIK
Drama Chinta Episode 7 = KLIK
Drama Chinta Episode 8 = KLIK
Drama Chinta Episode 9 = KLIK
Drama Chinta Episode 10 = KLIK
Drama Chinta Episode 11 = KLIK
Drama Chinta Episode 12 = KLIK
Drama Chinta Episode 13 = KLIK
Drama Chinta Episode 14 = KLIK
Drama Chinta Episode 15 = KLIK
Drama Chinta Episode 16 = KLIK
Drama Chinta Episode 17 = KLIK
Drama Chinta Episode 18 = KLIK
Drama Chinta Episode 19 = KLIK
Drama Chinta Episode 20 = KLIK
Drama Chinta Episode 21 = KLIK
Drama Chinta Episode 22 = KLIK
Drama Chinta Episode 23 = KLIK
Drama Chinta Episode 24 = KLIK
Drama Chinta Episode 25 = KLIK
Drama Chinta Episode 26 = KLIK
Drama Chinta Episode 27 = KLIK
Drama Chinta Episode 28 (end) = KLIK

if need password :
chinta