Konsert Fenomena Faizal Tahir (TV3)
Sinopsis Konsert Fenomena Faizal Tahir (Budiey.com)

Program muzikal sempena Raya ini dimuatkan dengan enam segmen kesemuanya di mana Faizal Tahir memulakan persembahan secara solo dengan Medley AJL – Mahakarya Cinta, Sampai Syurga, Cuba dan Bencinta.

Dua persembahan seterusnya, beliau bergandingan dengan Azlan The Typewriter untuk lagu Kelibat Si Penyair, Gerak Hati dan Adrenalin, kemudian dengan Adibah Noor untuk lagu Sejujur Hatimu, Terlalu Istimewa dan Selamat Malam.

Sebelum berduet dengan juara tiga kali Anugerah Juara Lagu (AJL) iaitu M. Nasir, Faizal Tahir meneruskan persembahan solo dengan dua buah lagu dari album barunya, iaitu Hanyut dan Superhero serta sebuah lagu cover Bryan Adams, Have You Ever Really Love A Woman dengan set akustik.

Segmen kelima, M. Nasir menyampaikan lagu Sang Pencinta dan kemudian bersama Faizal Tahir mempersembahkan lagu Kias Fansuri. Lagu Selamat Hari Raya yang dipopularkan oleh Ahmad Jais menjadi aksi penutup Fenomena Faizal Tahir.

Fenomena Faizal Tahir diterajui oleh Muhamad Sufian Isa selaku Penerbit Eksekutif dan Ahmad Shaifullizam Arshad (Gbam) selaku Penerbit dan Pengarah dari Primeworks Studios. Jangan lupa temu janji anda bersama Faizal Tahir dan teman-temannya pada Hari Raya Kedua (11 September), jam 6.00 petang, eksklusif di TV3!