CSI New York Season 4 (TV8)

CSI New York Season 4 (TV8)
Tarikh siaran: 16 OKTOBER 2010, SABTU
Masa: 10.30PM
Episod: 21 EPISOD
Bahasa: Inggeris

CSI New York Season 4

Sinopsis CSI New York Season 4 (TV8)

Kematian sememangnya menarik perhatian ramai. Pelik, tetapi itulah hakikatnya lumrah manusia yang sentiasa penuh dengan perasaan ingin tahu. Oktober ini 8TV bakal menyiarkan siri forensik terhebat CSI: New York (Musim ke-4). Saksikan bagaimana agen-agen CSI yang diketuai oleh Mac Tylor menyelesaikan kes-kes jenayah yang rumit di kota New York.

Detektif Mack “Mac” Taylor merupakan bekas Marin yang telah kematian isteri sewaktu bencana World Trade Centre. Mac percaya kes-kes jenayah yang berlaku berkait rapat dengan ibu pejabat Las Vegas dan Miami dan Mac percaya hanya bukti yang dapat membawa penjenayah-penjenayah ini ke muka pengadilan.
CSI New York Season 4
Kisah penulis siri forensik CSI ini bagaikan sebuah kisah ‘Cinderella’. 7 tahun lalu, Anthony Zuiker hanyalah seorang pemandu di Mirage, Las Vegas yang berusaha keras untuk menempa nama di sebuah Kasino. Namun rezeki Zuiker terletak pada bakat penulisan beliau yang telah dicungkil oleh seorang Agen ketika Zuiker memberikan ucapan ringkas sewaktu belasan tahun. Beberapa bulan kemudian Zuiker telah berada di Hollywood menulis siri TV popular CSI.

Untuk musim terbaru CSI: NY ini, kes bermula apabila pegawai forensik menemui darah di Statue of Liberty. Mac dan pasukannya dalam misi menyelamatkan seorang pemuzik daripada pembunuh professional
CSI New York Season 4
Musim terbaru lebih mendebarkan apabila Mac dan rakan pasukannya Detektif Stella Bonasera menjadi sasaran pembunuh apabila rumah Stella terbakar. Kes menjadi lebih rumit apabila pasukan forensik mereka menjumpai mayat di dalam rumah Stella ketika menjalankan siasatan setelah api dipadamkan.

Pasukan CSI kali ini terpaksa berdepan penjenayah professional ala James Bond yang cukup bijak dalam bidang Sains dan tekbologi menjadikan kes ini bertambah rumit dan agar sukar untuk diselesaikan.

“Saksikan bagaimana Agen Mac dan pasukannya menyiasat dan menyelesaikan kes-kes rumit dan terpaksa berhadapan dengan penjenayah-penjenayah professional. Anda mahukan lebih drama dan aksi? 8TV membawakan CSI: NY (Musim ke-4) yang pasti membuat anda tidak mahu berganjak dari tempat duduk anda,” ujar Lam Swee Kim, Pengurus Besar 8TV.

Tandakan calendar anda kerana musim terbaru CSI: New York akan menemui anda setiap Sabtu bermula 16 Oktober 2010 jam 10.30 malam hanya di saluran hip 8TV! Anda juga boleh menonton 8TV menerusi saluran 708 Astro. Jika anda terlepas menonton program kegemaran anda, layari laman sesawang www.tonton.com.my atau mobile.8tv.com.my untuk menonton program 8TV menerusi telefon bimbit anda!