Senandung Semalam (TV1)

Senandung Semalam (TV1)
Senandung Semalam (TV1)
Tarikh Tayangan : 9 September 2010,
Hari Tayangan : sabtu,
Masa Tayangan : 3.05 petang
Pelakon: Kamal Adli, Diana Rafar, Asry Azizan dan Siti Saleha
Sumber : Budiey.com
Sinopsis Senandung Semalam (TV1)

Mengisi slot tontonan ramai Panggung 1, drama ini mengisahkan persahabatan antara tiga remaja melibatkan Hazry, Norman dan Malisa yang terancam dengan kemunculan seorang gadis bernama Julia. Hazry dan Norman sama-sama jatuh cinta dengan Julia. Pada mulanya Hazry cuba menyembunyikan perasaannya terhadap Julia demi persahabatannya dengan Norman.
Senandung Semalam (TV1)
Dia dan Malisa kemudiannya menolong Norman memikat Julia. Hazry telah meminjamkan suaranya kepada Norman untuk menyanyi kepada Julia yang sukakan lagu-lagu Alleycats. Selepas itu Julia mula memberi perhatian terhadap Norman.

Apabila Malisa mendapat tahu tentang perasaan Hazry terhadap Julia, dia bersimpati dengan Hazry walaupun dia sendiri sebenarnya sayangkan Hazry. Dalam satu majlis Malisa telah membongkar rahsia penipuan Norman dan seterusnya membuatkan Julia berubah hati terhadap Norman.
Senandung Semalam (TV1)
Julia kemudiannya mula rapat dengan Hazry selepas mendapat tahu perasaan hati Hazry terhadapnya. Norman marah dengan perkembangan tersebut dan menyerang Hazry semasa dia membawa Julia datang ke rumahnya. Selepas pergaduhan itu Hazry dan Julia ditimpa kemalangan jalanraya dan Julia telah meninggal dunia.

Beberapa bulan selepas kemalangan tersebut Hazry mendapat tawaran belajar keluar Negara. Dia berlepas ke luar negara membawa hatinya yang luka.

Lapan tahun kemudian Hazry pulang ke Malaysia. Dia berjumpa semula Malisa yang secara kebetulan bekerja sepejabat dengannya. Tanpa pengetahuannya Norman dan Malisa sudah menjadi kekasih dan akan mendirikan rumahtangga.

Kepulangan Hazry mengingatkan Malisa tentang cintanya kepada Hazry. Dia mula merasa ragu-ragu terhadap keputusannya hendak berkahwin dengan Norman. Tanpa pengetahuan Norman, Malisa kembali berkawan rapat dengan Hazry. Apabila Norman mendapat tahu tentang Malisa dan Hazry, dia datang menemui Hazry di pejabat dan memberitahu Hazry yang dia dan Malisa sudah bertunang.

Hazry sangat terkejut kerana selama ini Malisa tidak pernah memberitahu tentang perhubungannya dan Norman. Malisa kemudian meluah perasaan hatinya kepada Hazry. Hazry tidak dapat menerima Malisa kerana Malisa sudah bertunang dan dia tidak pernah melupakan Julia.
Senandung Semalam (TV1)
Norman yang masih menyimpan dendam telah mengajak kawan-kawannya memukul Hazry. Hazry tercedera dalam serangan itu tetapi tidak memberitahu pihak polis siapa yang menyerangnya. Norman yang terhutang budi dengan Hazry datang berjumpa Hazry untuk meminta maaf.

Namun adakah kemaafan yang dipohon Norman diterima oleh Hazry seadanya? Bagaimana pula pengakhiran cinta Malisa dan siapakah yang dipilihnya antara dua pemuda itu sebagai teman hidup?