Soal Asyraf (Astro Oasis)

Tajuk program : Soal Asyraf
Produksi : Astro Oasis
Genre : Bual Bicara
Durasi : 30 minit
Episod : 13 episode
Tarikh Siaran : Bermula 26 Oktober 2010
Hari Siaran : Setiap Selasa,
Masa Siaran : 7.30 malam
Saluran : Astro OASIS (Saluran 106)
Sumber: Budiey.com

asyraf imam muda

Sinopsis Soal Asyraf (Astro Oasis)

Program Soal Asyraf ini merupakan penampilan sulung Asyraf sebagai pengacara sejak dinobatkan sebagai juara Imam Muda, Malah program bual bicara ilmiah yang unik ini semamangnya diterbitkan khas untuk dirinya. Dengan demikian, program ini diharapkan akan dapat diikuti oleh peminat Ashraf khasnya dan penonton Imam Muda amnya.

Asyraf akan memberikan jawapan yang jujur dan meyakinkan berdasarkan pemahaman melalui pengalaman, ilmu dan pendidikan yang diperoleh selama ini. Dia akan menjadi dirinya sendiri dan berinteraksi sebagai seorang sahabat untuk memberikan penjelasan kepada secara santai terhadap isu yang dibincangkan.
asyraf imam muda
Jawapan dan penjelasan itu nanti akan dikukuhkan dengan sumber ayat al-quran Al Quran dan Hadis yang Sahih

Soal Asyraf akan membincangkan isu yang lebih universal. Untuk menarik minat golongan muda, Asyraf akan membincangkan pelbagai isu penting serta kaitannya dengan Islam merangkumi aspek sains teknologi, populariti laman sosial termasuklah hiburan dan sukan.

Pendekatan secara interaktif digunakan Asraf untuk menggalakkan penonton menyalurkan soalan dan pandangan. Mereka boleh menghantar terus ke laman Facebook, Twitter, sidang video Skype serta tidak dilupakan kiriman surat
asyraf imam muda
Turut menjadi kekuatan program ini adalah kelengkapan studio untuk rakaman program ini yang menggunakan kesan teknologi tinggi dan kecanggihan ‘sentuhan multi paparan virtual’ seperti yang dapat kita lihat dalam pelbagai program popular seperti CSI dan Tech TV.

Suntikan teknologi ini diharap dapat menarik golongan muda untuk menonton program bual bicara ilmiah keagamaan ini.