Mr Mama Musim 3 (TV3)

Mr Mama (TV3)
Tarikh Tayangan : 3 November 2010
Hari Tayangan : Rabu
Masa Tayangan : 10.00malam
Episode : 13 episod
Pelakon: Arash Mohd. Jasmine Ashraff (Suria), Syainie Aida (Aliya), Muhammad Syahmi (Alif) dan Muhammad Naim Daniel (Afif)
Sumber : Budiey.com

Mr Mama Musim 3

Sinopsis Mr Mama (TV3)

Mr. Mama mengisahkan kehidupan Badrul yang sibuk dalam urusan rumah tangga sementara isterinya, Suria seorang wanita berkerjaya yang amat komited terhadap kerjanya. Dalam musim ke-3 ini menceritakan bagaimana suasana rumah Badrul menjadi tegang apabila ibu Badrul, Mak Ude datang melawat dari kampung. Suria menjadi resah.

Dia sering bergaduh dengan Mak Ude kerana tidak bersependapat. Keadaan menjadi keruh apabila Mak Ude beria-ia memberikan petua tradisional kepada Badrul dan Suria bagi membahagiakan rumah tangga mereka. Badrul amat tertekan dengan perselisihan faham antara ibu dan isterinya. Akhirnya, Mak Ude mengundur diri dan berjanji akan datang melawat mereka apabila ada masa lapang.

Sikap Badrul yang mudah mempercayakan orang juga membawa padah selepas ditipu dalam skim cabutan bertuah. Badrul juga terperangkap dalam permainan kutu dengan suri rumah yang dikenalinya. Suria sering menegur sikap Badrul.

Selain itu, Badrul juga terpaksa melayan pelbagai karenah anak-anaknya seperti menyediakan kostum Naruto untuk Afif dan cinta monyet Aliya. Akhirnya, Badrul menjadi pening kepala akibat tidak dapat menguruskan rumah tangga sehingga keadaan rumah menjadi berselerak. Apakah Badrul akan meletak jawatannya sebagai Mr. Mama? Bagaimana pula dengan hubungan Suria dan Mak Ude?
Mr Mama Musim 3
Drama bersiri “Mr. Mama” juga pernah dianugerahkan sebagai Drama Komedi Terbaik Anugerah Skrin 2008. Kami yakin bahawa lakonan mantap para pelakon serta persembahan cerita yang ringan dan lucu pasti dapat memikat hati seterusnya menghiburkan penonton-penonton kami.”

Jangan ketinggalan untuk menonton siri drama komedi, Mr Mama musim ke-3 yang pasti mencuit hati anda mulai 3 November 2010, setiap hari Rabu jam 10.00malam.