Toy Story 2 (TV2)

Toy Story 2Toy Story 2
Tarikh Tayangan : 24 November 2010,
Masa Tayangan : 10.30 malam
Sumber : Budiey.com

Sinopsis Toy Story 2

Kisahnya bermula dengan kemunculan seorang budak lelaki bernama Andy yang tidak sengaja mengoyakkan lengan Woody (patung permainan) semasa bermain dengannya sebelum ke kem koboi (acara tahunan yang dilakukan bersama Woody) dan meninggalkan Woody di atas rak.

Woody mula melalui mimpi ngeri iaitu dia menjadi sebuah alat permainan yang terbuang. Namun begitu apabila dia terbangun, dia mendapati Weezy sebuah alat permainan berbentuk penguin yang telah rosak sedang diambil oleh ibu Andy untuk dijual.
Toy Story 2
Woody menyelamatkan Wheezy dengan bantuan anjing Andy bernama Buster (yang telah disebut pada akhir filem sebelumnya sebagai seekor anak anjing), tetapi dia telah tertinggal di belakang dan kemudiannya dicuri oleh pemilik kedai permainan, Al McWhiggin. Buzz menubuhkan satu pasukan penyelamat dengan Mr Potato Head, Rex, Slinky Dog and Hamm untuk membawa Woody pulang kembali.

Woody dibawa ke pangsapuri Al di mana dia mendapati bahawa dia adalah salah sebuah permainan yang dicipta dari Woody ‘ Roundup, sebuah rancangan televisyen kanak-kanak yang popular dari tahun 1950-an.

Dengan memperolehinya, Al sekarang telah memiliki satu koleksi lengkap dan dia merancang untuk menjual kepada muzium alat permainan di Tokyo, Jepun.
Toy Story 2
Woody dengan rakan-rakan yang lain seperti Jessie dan kudanya Bullseye juga satu pencari gali lama dinamakan Stinky Pete dulu dikenali sebagai ‘Pencari Gali’ (yang masih berada dalam keadaan yang sempurna di dalam kotak asalnya). Mereka bertiga sangat teruja untuk ke Jepun. Tetapi menyedari yang dia adalah alat permainan Andy, Woody merasa ragu-ragu dan cuba untuk melepaskan diri dari pangsapuri itu tetapi tidak berjaya.
Toy Story 2
Kemudian, Al membawa seseorang untuk membaiki dan mengecat Woody. Woody sangat menghargainya. Di dalam diam-diam, Woody ingin ke Jepun selepas mengetahui bahawa Jessie pernah dimiliki oleh seorang budak perempuan bernama Emily. Tetapi apabila Emily meningkat dewasa, Jessie telah di buang olehnya. Stinky Pete juga mengatakan perkara yang sama jika Woody pulang kepada Andy. Tetapi jika Woody ke Jepun, dia akan diingati dan disukai buat selama-lamanya.
Toy Story 2
Apakah yang lebih penting kepada Woody? Samada kehidupan di muzium di mana Woody akan di sanjungi dan disukai oleh ramai kanak-kanak ataupun menghabiskan jangka hayatnya bersama Andy yang begitu bermakna buat dirinya. Nantikan filem animasi ini hanya di TV2.