Antara Garisan (Drama Terbaik Anugerah Skrin 2010)

Antara Garisan

ANUGERAH SKRIN 2010 (ASK 2010)
Drama terbaik - Antara Garisan
Lakon TV terbaik - Antara Garisan
Pelakon pembantu lelaki terbaik drama -Isma Yusoof (Antara Garisan)
Pelakon wanita terbaik drama - Nor Khiriah (Antara Garisan)
Antara Garisan

Download Antara Garisan
HOTFILE
Part 1
Part 2
Part 3

MEDAIFIRE
Part 1
Part 2
Part 3

Antara Garisan

Sinopsis Antara Garisan
sumber: budiey.com

Telefilem hebat yang berpegang pada tema dosa dan pahala hanya dipisahkan oleh sebuah garisan yang cukup halus ini dibintangi oleh Noorkhiriah, Sharifah Amani dan pendatang baru Ismail Abd Aziz selaku teraju utama. Telefilem ini menjadi lebih mantap apabila dibantu oleh Isma Yusoof, Zaibo dan pendatang-pendatang baru seperti Zaibo, Nadia Aqilah Bajuri, Faizul Hashim, Farhan Daing, Yaya Nadzri dan ramai.
Antara Garisan
Antara Garisan bermula dengan kisah seorang uztaz bernama Arman (lakonan Ismail Abd Aziz) yang muncul di sebuah kampung di subuh hari. Dia telah bertembung dengan seorang perempuan GRO bernama Ayu (Noorkhiriah) yang sedang mabuk di hadapan masjid itu. Ustaz Arman yang ketika itu sedang berdiri di kaki tangga masjid telah memandang wanita itu dengan pandangan jijik dan Ayu pula memandang ustaz tersebut dengan perasaan malu.

Selepas daripada kejadian itu, mereka tidak lagi bertemu sehinggalah pada suatu hari dan waktu yang sama, Ayu pula berdiri di kaki tangga masjid di tempat yang sama dia terserempak dengan Uztaz Arman pada kali yang pertama. Tetapi kali ini, Uztaz Arman ditemui dalam keadaan yang cukup mengaibkan.
Antara Garisan
Pada saat itu, barulah mereka teringat yang mereka berdua pernah berada di tempat yang berbeza dan tersedar yang mereka berdua telah merubah kedudukan masing-masing kerana sedar apa yang membezakan mereka hanyalah satu garisan halus.