Dia Atilia (Astro Prima)

Dia Atilia (Astro Prima)
Pelakon: Zamarul Hisham, Fasha Sandha, Almy Nadia,
Episode: 26 episod
Tarikh: 30 November 2010
Hari: setiap Selasa
Masa: 10 malam
Sumber: Berita harian

Dia Atilia
Sinopsis Dia Atilia

Perjalanan cerita diambil sepenuhnya kisah dalam KKHH. Meskipun Dia Atilia diinspirasikan dari KKHH, ia pasti akan menyentuh hati penonton dengan garapan cerita yang lebih sempurna dan dibuat dalam persekitaran budaya Melayu dan masyarakat setempat. Ditambah pula percintaan adalah perkara universal dan setiap manusia mencari cinta dalam hidup mereka.
Dia Atilia
Dia Atilia mengisahkan si tomboi Atilia dan Faizal sahabat baik di kolej. Keakraban itu menimbul rasa cinta di hati Atilia terhadap Faizal, tetapi Faizal pula menyukai rakan sekolej yang lebih jelita dan feminin daripada Atilia iaitu Hani.
Dia Atilia
Lantas, sebaik tamat pengajian di kolej, Faizal dan Hani berkahwin dan mereka dikurniakan cahaya mata bernama Amani. Jodoh suami isteri itu tidak panjang apabila Hani meninggal dunia selepas terbabit dengan kemalangan dalam usahanya untuk menyelamatkan Amani dari dilanggar kereta. Selepas bertahun tidak bertemu dengan Atilia, akhirnya Faizal dan Atilia bertemu semula yang tentu sekali mencuit kembali kenangan lama antara mereka berdua.