Ghost Catcher - Legend Of Beauty (TV8)

Ghost Catcher - Legend Of Beauty (TV8)
TARIKH SIARAN: 12 NOVEMBER 2010 – 7 JANUARI 2011
HARI: SETIAP ISNIN – JUMAAT
MASA SIARAN: 7.00 – 8.00 MALAM
TOTAL EPISOD: 40 X 60 MINIT
SUMBER: BUDIEY.COM

Sinopsis Ghost Catcher - Legend Of Beauty (TV8)

Drama yang diambil dari kisah lagenda popular GHOST CATCHER : LEGEND OF BEAUTY, drama bersiri ini mengisahkan lagenda ‘ghost hunter’ Zhong Kui. Kisah yang popular dengan hero-hero berani dan heroin-heroin yang cantik ini membawa penonton kehidupan semula Zhong Kui untuk memastikan segalanya berada dalam keadaan yang selamat dan sediakala.

Zhong Kui dan rakannya Du Ping dalam perjalanan untuk mengambil bahagian dalam peperiksaan diraja. Zhong telah mendapat keputusan yang baik namun seorang pegawai pemeriksa yang merima rasuah telah menggagalkan beliau hanya kerana penampilan beliau yang agak selekeh. Berang dengan ketidak adilan yang berlaku, Zhong bertindak membunuh diri di hadapan istana raja.

Maharaja Jade yang tersentuh dengan pengorbanan Zhong telah memohon kepada Dewa untuk mengisytiharkan Zhong sebagai dewa. Bermula dari situ, Zhong Kui dan rakan-rakannya pulang ke bumi untuk memburu roh-roh jahat dan membantu dunia dari malapetaka.

Dibintangi bintang popular Bobby Auyeung, bergandingan dengan Hou Si Yan, William Feng dan Bowie Tsang, drama bersiri Cina bercorak fantasi ini banyak menyelitkan kesan-kesan khas grafik di bawah arahan Poon Man