Hani (1-13 TAMAT)

Hani (TV3)
Tarikh Tayangan : 7 Disember 2010,
Hari Tayangan : selasa,
Masa Tayangan : 9.00 malam
Episode : 13 episod
Pelakon: Nur Fathia, Ryzal Jaafar, Siti Fathiyah, Rozita Che Wan, Esma Daniel, Nurul Elfira Loy, Zarynn Min, Airis Yasmin dan Ngasrizal Ngasri
Sumber : harian metro & budiey.com
Drama Hani tv3
Sinopsis Hani (TV3)

Ummu Hani lakonan Nur Fathia merupakan seorang pelajar Tingkatan Lima yang riang dan cemerlang dalam akademik dan kokurikulum. Hani menyimpan cita-cita untuk menyambung pelajaran di luar negara dan mahu menjadi seorang pensyarah.

Irfan lakonan Ryzal Jaafar pula seorang pelajar baru yang berpindah ke sekolah Hani selepas ayahnya, Dr. Adib ditugaskan ke sebuah hospital di Kuala Lumpur. Irfan menjadi seorang yang pendiam dan gemar menyepikan diri selepas kematian abangnya akibat leukimia.
Drama Hani tv3
Kawan baik Hani, Aliah lakonan Siti Fathiyah dan Jalilah cuba mendampingi Irfan tetapi hanya mendapat layanan dingin. Hani mendapat tahu Irfan gemar membaca maka dia mula membaca novel kegemarannya bagi menarik perhatiannya.

Sikap optimis Hani telah mempengaruhi Irfan, dia telah berubah menjadi seorang yang lebih aktif. Hubungan mereka juga menjadi rapat dan Hani mula menyimpan perasaan terhadap Irfan dalam diam. Hani yang selalu mengalami sakit kepala dan pening telah disahkan mempunyai ketumbuhan dalam otaknya sebelum menghadapi peperiksaaan SPM. Lebih menyedihkan, dia akan menjadi buta selepas menjalani pembedahan otak bagi menyelamatkan nyawanya.
Drama Hani tv3
Hani tidak dapat menerima hakikat bahawa dia akan menjadi buta pada usia 17 tahun. Baginya, berita tersebut umpama hukuman mati untuk mengejar cita-cita dan cintanya. Emosi Ummu Hani tertekan selepas menjadi orang buta. Mariam lakonan pelakon jelita Rozita Che Wan dan Mokhtar iaitu Esma Daniel sekeluarga sering memberi motivasi dan kata-kata semangat kepada Ummu Hani.
Drama Hani tv3
Dr. Adib tidak mahu Irfan mengabaikan pelajarannya hanya kerana terlalu ambil berat terhadap Ummu Hani. Dr Adib dan Shafinaz merancang Aliah mendekati Irfan. Selepas keputusan SPM diumumkan, Irfan dan Aliah berjaya melanjutkan pelajarannya dalam bidang perubatan di luar negara. Akhirnya, Irfan dan Aliah telah berkahwin dan kedua-duanya berjaya menjadi doktor. Namun dapatkah Ummu Hani menerima hakikat bahawa kawan baiknya, Aliah telah menjadi suri hati Irfan?

DOWNLOAD DRAMA HANI (TV3)
DRAMA HANI episod 1 - http://www.mediafire.com/?x9jb8k7vxgb9906
DRAMA HANI episod 2 - http://www.mediafire.com/?ci1477crbxuvwq3
DRAMA HANI episod 3 - http://www.mediafire.com/?13dyq5dvueczs7k
DRAMA HANI episod 4 - http://www.mediafire.com/?tdf5g4v9w5od24g
DRAMA HANI episod 5 - http://www.mediafire.com/?39sh6cxyl3ls73n
DRAMA HANI episod 6 - http://www.mediafire.com/?nrrn977ggyy3ry0
DRAMA HANI episod 7 - http://www.mediafire.com/?i53pt3793a3s16n
DRAMA HANI episod 8 - http://www.mediafire.com/?3uok5ssns46yp8c
DRAMA HANI episod 9 - http://www.mediafire.com/?w9o6ko2qgs40alm
DRAMA HANI episod 10 - http://www.mediafire.com/?5bzqgvg1zbsua18
DRAMA HANI episod 11 - http://www.mediafire.com/?d5lmi27c57pcu87
DRAMA HANI episod 12 - http://www.mediafire.com/?2zr5bdydgtvqfr6
DRAMA HANI episod 13 - http://www.mediafire.com/?k8ul2co9hy9k4fv