Surviving Christmas (TV2)

Surviving Christmas (TV2)
Tarikh Tayangan : 24 Disember 2010
Hari Tayangan : Jumaat,
Masa Tayangan : 12.00 Tengah Hari
Sumber : Budiey.com
Surviving Christmas
Sinopsis Surviving Christmas (TV2)

Mengisahkan Drew Latham yang dilakonkan oleh Ben Affleck adalah seorang jejaka mewah yang tinggal bersendirian dan tidak mempunyai tempat untuk meraikan sambutan Hari Natal. Dia sering menjadikan hari perayaan itu sebagai waktu untuk melancong ke negara-negara lain atau berehat sahaja di rumah.

Bertentangan dengan kemahuan teman wanitanya yang mahukan suasana Krismas disambut dengan seisi keluarga di rumah berbanding mengikut Drew melancong ke Fiji. Kejadian ini telah menyebabkan mereka berdua sering berbalah kerana tidak sependapat. Akhirnya, Drew ditinggalkan kekasih hati kerana menganggap lelaki itu tidak mahu sesuatu yang indah seperti meraikan hari Natal dengan keluarga.
Surviving Christmas
Drew dapati dirinya kesunyian setelah kehilangan teman wanita yang amat disayanginya. Dia membatalkan pelancongan ke Fiji dan ingin meraikan sambutan hari Krismas yang jarang dilaluinya. Namun, satu masalah melanda Drew apabila dia tidak tahu tempat yang sesuai untuk menyambut Krismas. Memilih kawasan tempat tinggal Drew ketika kecil, dia mengambil peluang untuk melawat kembali kawasan lama itu kerana banyak kenangan manis tersimpan.

Sebaik sampai, dia mendapati rumah lamanya telah diduduki oleh penghuni baru iaitu keluarga Valco. Ketua keluarga itu, Tom Valco berasa curiga di atas kehadiran seorang lelaki yang menghampiri kawasan rumahnya lalu memukulnya. Drew menceritakan perkara sebenar mengapa dia hadir ke rumah Tom. Demi mencapai hajat dirinya, Drew menawarkan sejumlah besar amaun wang kepada keluarga Valco semata-mata untuk merasa kemeriahan Krismas seperti yang pernah dilaluinya ketika di usia kanak-kanak.

Siapa yang tidak akan tertarik dengan jumlah wang yang sebanyak suku juta itu? Hanya dengan memberi peluang Drew untuk bergembira dengan keluarga Valco, nilai itu memang tidak dijangka. Drew boleh mendapat peluang memotong pokok Krismas, membuka kotak hadiah malah dapat meraikan sambutan hari Natal bersama keluarga ’angkatnya’.
Surviving Christmas
Tidak semua ahli keluarga Valco bersetuju dengan tawaran Drew yang boleh dianggap mewah itu. Plot filem Surviving Christmas semakin menarik apabila Alicia, watak anak perempuan Valco oleh pelakon wanita berbakat besar Christina Applegate, pulang ke rumah keluarganya untuk menyambut hari Natal menolak kehadiran Drew yang disifatkan sebagai kebudak-budakan.
Surviving Christmas
Drew menjadikan Alicia sebagai pembantu rumah sebagai syarat yang dia boleh melakukan apa sahaja setelah tawaran bernilai tinggi itu diterima oleh Tom Valco demi meraikan sambutan Krismas yang diidamkannya. Mampukah Alicia bertahan dengan karenah Drew? Bagaimana keluarga Valco mampu menerapkan nilai-nilai kekeluargaan kepada Drew? Ceriakan sambutan hari Natal anda bersama filem Surviving Christmas dalam slot Friday Nite Movie On 2 pada 24 Disember 2010 hari Jumaat jam 12.00 Tengah Hari di saluran TV2, Dunia Ria.