Zoom (TV2)

Zoom (TV1)
Tarikh Tayangan : 9 Disember 2010,
Hari Tayangan : Khamis,
Masa Tayangan : 1.30 petang
Pelakon: Ryan Newman, Tim Allen, Courtney Cox dan Chevy Case
Sumber : Budiey.com
Zoom

Sinopsis Zoom (TV2)

Tidak pernah terlintas untuk bekas superhero, Jack Shepard (Tim Allen) untuk kembali beraksi kembali sebagai seorang penyelamat. Membawa nama Captain Zoom, beliau dipilih untuk mengetuai pemilihan serta membentuk sekumpulan superhero muda di dalam misi menyelamatkan dunia dari kemusnahan. Pelbagai karenah calon-calon juga kuasa yang dipamerkan hadir ke sesi ujibakat untuk menempatkan diri mereka di dalam pasukan penyelamat dunia.
Zoom
Di akhir pemilihan hanya empat orang peserta berjaya dipilih untuk dan mereka mempuyai kuasa-kuasa hebat tersendiri biarpun masih di usia muda. Antara yang terpilih memasuki pasukan tersebut adalah Dylan yang mampu bertukar menjadi seorang halimunan, Summer dengan kuasa telekinetik, Tuckers yang mampu menukar setiap anggota tubuhnya menjadi lebih besar dari normal serta Cindy yang mempunyai kekuatan luar biasa.
Zoom
Captain Zoom mempunyai tanggungjawab di dalam menjadi seorang guru ataupun mentor kepada superhero-superhero muda ini. Tidak lengkap usahanya tanpa dibantu oleh Marsha ketika mereka berada di Zoom Academy. Masalah kian bertambah apabila Captain Zoom yang sudah lama meninggalkan dunia adiwira tidak mampu mengembalikan kuasanya seperti dahulu. Seiring masa membantu pasukan adiwira muda, Captain Zoom berjaya mendapat kembali kuasanya malah lebih kuat berbanding sebelummnya.
Zoom
Kuasa hebat Captain Zoom telah menjadikannya seorang ketua pasukan yang berkaliber. Bersama ahli pasukan yang lain, mereka akan berlawan dengan kejahatan Concussion yang mempunyai tenaga luar biasa daripada menakluk dunia.
Zoom
Mampukah pasukan pasukan Captain Zoom menumpaskan Concussion yang juga merupakan saudaranya? Adakah kekuatan adiwira muda mampu menyelamatkan dunia? Saksikan filem khas cuti sekolah ini, Zoom pada 9 Disember 2010 (Khamis), jam 1.30 petang di TV2.