Cinta Buta (TV3)

Cinta Buta
Pelakon : Syuhaida Abraz, Fikhree Bakar, Syanie, Amanda Misbun, Bell Ngasri, Joebot
sumber: http://mojacopurple.blogspot.com/

Cinta Buta TV3

Sinopsis Cinta Buta

Berjalan2 ke singapura
Singgah sebentar di rumah nyonya
Percayalah kata hamba
Masakan cik tiada tandingannya

cinta buta mengisahkan percintaan antara farah diba (suhaida) dan ahmad dhani (fikri bakar. farah diba seorang tukang masak di sebuah restoren manakala ahmad dhani seorang peguam buta yang sangat suka makan lemak jantung pisang dari restoran farah diba. hampir setiap hari ahmad dhani akan mengunjungi restoren tersebut hanya untuk makan masak lemak jantung pisang. disebabkan itu ahmad dhani jatuh cinta pada farah diba. pada suatu hari ahmad dhani memberitahu farah diba yang dia akan menjalani pemedahan mata untuk melihat orang yang dicintainya. dalam masa sebulan farah diba berusaha menguruskan badan kerana takut ahmad dhani tidak dapat menerima dirinya setelah dia boleh melihat.

''LEMAK LEMAK SI JANTUNG PISANG''
''LEMAK LAGI SI JANTUNG HATIKU''

sebulan telah berlalu tapi farah diba yang terlalu merendah diri dengan keupayaan dirinya yang gemuk telah menyuruh kawannya Shima untuk menjadi dirinya. Tapi apa yang dirancang tidak menjadi seperti yang disangkakan kerana Shima sendiri telah jatuh hati kepada ahmad dhani, sehingga membuatkan perhubungan persahabatan antara Shima dan farah diba berantakkan. rupa-rupanya ahmad dhani yang berhubungan dengan shima bukanlah ahmad dhani yang sebenarnya. oleh kerana pembedahan tidak dapat dilakukan, ahmad dhani menyuruh abang kembarnya (ahmad fairus) untuk menyamar dirinya dan menguji sejauh mana kesetiaan dan ke ikhlasan cinta farah diba setelah dia tidak buta.

Pergi ke kedai membeli paku
Paku di beli di kedai borong
Sapalah yang nak dekat aku
Hidung tak mancung pipi tersorong2

akhirnya ahmad dhani mengetahui cerita yang sebenarnya dan menerima farah diba seadanya. hubungan mereka terhalang kerana ibu ahmad dhani (abby abadi) tidak suka pada farah diba kerana gemuk. namun kisah silam ibunya yang pernah gemuk telah membuatkan hati si ibu beralah untuk tidak memperlekehkan farah diba. mereka bertunang, berkahwin dan dikurniakan 4 orang cahaya mata


DOWNLOAD CINTA BUTA
MEGAUPLOAD
http://www.megaupload.com/?d=ZNAQNUDQ
http://www.megaupload.com/?d=N1BKYRQM
http://www.megaupload.com/?d=KACXMSY5

Fileserve
http://www.fileserve.com/file/RHq854E
http://www.fileserve.com/file/632whr7