Shock Labyrinth - House of Horrors

Shock Labyrinth House of Horrors

FILEM: Shock Labyrinth: House of Horrors
ARAHAN: Takashi Shimizu
PELAKON: Yuya Yagira, Misako Renbutsu, Ryo Katsuji dan Ai Maeda
GENRE: Drama Seram
TAYANGAN: 13 Januari 2011
ULASAN: Amirul Haswendy Ashari (HARIAN METRO)

Selepas hampir 10 tahun meninggalkan kampung halaman, Ken kembali semula dan disambut rakannya sejak kecil, Motoki. Banyak perkara berubah, terutama apabila mengetahui Motoki kini bertunang dengan seorang lagi rakan sepermainan mereka iaitu Rin, seorang gadis buta.
Shock Labyrinth House of Horrors
Pertemuan mereka mengembalikan semula memori silam yang pernah dilalui apabila Yuki, rakan mereka yang hilang dalam sebuah hospital hantu ketika mereka masih kecil, muncul secara tiba-tiba di rumah Rin.

Misteri kemunculan Yuki membawa mereka kembali ke lokasi terakhir mereka pernah terperangkap. Tanpa disangka, Yuki yang muncul di depan mereka sebenarnya roh.
Shock Labyrinth House of Horrors
Pelbagai kejadian misteri berlaku dalam usaha mereka keluar dari tempat itu. Malah semakin mereka masuk ke dalam hospital berhantu itu, kisah lama mula terbongkar. Seorang demi seorang demi mula mati dalam keadaan misteri, namun Ken berjaya keluar dengan selamat.
Shock Labyrinth House of Horrors
Siapa yang membunuh Motoki, Rin dan Miyu masih menjadi misteri. Bagi peminat filem seram dari Jepun, filem ini mungkin mengecewakan mereka. Pun begitu, penonton disaran tidak meletak harapan tinggi untuk melihat filem ini memiliki kejutan sama seperti Ju-On atau The Grudge.