BOBOI BOY MUSIM 1 (1 - 26 TAMAT)

BoBoiBoy


BoBoiBoy (TV3)
Mula Tayangan:
13 Mac 2011,
Episode: 26 episod
Hari Tayangan : setiap Ahad
Masa Tayangan: 7.00malam.
Sumber: budiey.com

DOWNLOAD BOBOIBOY MUSIM 1 (1 -26 TAMAT)
BoBoiBoy Episod 01 = DOWNLOAD
BoBoiBoy Episod 02 = DOWNLOAD
BoBoiBoy Episod 03 = DOWNLOAD
BoBoiBoy Episod 04 = DOWNLOAD
BoBoiBoy Episod 05 = DOWNLOAD
BoBoiBoy Episod 06 = DOWNLOAD
BoBoi Boy Episod 07 = DOWNLOAD
BoBoi Boy Episod 08 = DOWNLOAD
BoBoi Boy Episod 09 = DOWNLOAD
BoBoi Boy Episod 10 = DOWNLOAD
BoBoi Boy Episod 11 = DOWNLOAD
BoBoi Boy Episod 12 = DOWNLOAD
BoBoi Boy Episod 13 & 14 = DOWNLOAD
BoBoi Boy Episod 15 & 16 = DOWNLOAD
BoBoi Boy Episod 17 & 18 = DOWNLOAD
BoBoi Boy Episod 19 & 20 = DOWNLOAD
BoBoi Boy Episod 21 & 22 = DOWNLOAD
BoBoi Boy Episod 23 & 24 = DOWNLOAD
BoBoi Boy Episod 25 & 26 (TAMAT) = DOWNLOAD
BoBoi Boy Extended Episod (SPECIAL) = DOWNLOAD
kreadit: ZealotDownload


Sinopsis BoBoiBoy (tv3)

BoBoiBoy mengisahkan tentang kisah seorang kanak-kanak yang datang untuk bersama datuknya, Tok Aba, yang menyara hidup dengan menjual segala jenis produk coklat di gerai bergerak miliknya. Disebabkan gerai coklat Tok Aba sangat popular dan produknya digemari ramai, BoBoiBoy berpeluang untuk berkawan dengan Gopal, Ying dan YaYa. Perkenalan mereka kemudiannya berubah menjadi sebuah persahabatan akrab, dan akitiviti harian mereka dilakukan bersama dengan penuh ceria dan menyeronokkan.
BoBoiBoy
Namun, pada satu hari BoBoiBoy mendapat tahu bahawa satu makhluk asing bergelar Adu Du sedang cuba untuk mencuri hasil koko milik Tok Aba, dan percubaan Adu Du berjaya dipatahkan oleh BoBoiBoy. Rupa-rupanya, biji koko tersebut boleh digunakan sebagai satu sumber tenaga yang sangat kuat setelah diubah ke dalam bentuk cecair. Makhluk asing mendapati bahawa penemuan ini sangat penting bagi mereka yang sedang kehabisan punca tenaga, dan ini akan menyebabkan segala teknologi canggih ciptaan mereka tidak dapat berfungsi lagi.
BoBoiBoy
Lebih menarik, hanya minuman coklat panas istimewa milik Tok Aba sahaja yang cukup berkuasa berbanding biji cecair koko yang lain, hanya kerana terdapat satu resipi rahsia yang hanya diketahui oleh Tok Aba.

Setelah mengetahui tentang perkara ini, sang Maharaja memerintahkan Adu Du untuk mencuri resipi rahsia Tok Aba. Akan tetapi, misinya menjadi lebih sukar dengan kehadiran BoBoiBoy dan rakan-rakannya yang sangat gemarkan coklat dan sering bersantai di gerai Tok Aba. Demi menjayakan misi ini, sang Maharaja telah menghantar pelbagai peralatan serba canggih kepada Adu Du, tetapi BoBoiBoy telah menjumpainya dengan secara tidak sengaja. Peralatan canggih tersebut telah mengubah BoBoiBoy dan rakannya menjadi sekumpulan adiwira!
BoBoiBoy
Kini, BoBoiBoy, Gopal, Ying dan YaYa menjalani aktiviti mereka dengan penuh keseronokkan dan hidup menjadi lebih menarik, seperti apa yang akan dilakukan oleh kanak-kanak yang mempunyai kuasa hebat, pada kebiasaannya. Semestinya, kuasa tersebut juga akan digunakan sepenuhnya untuk menentang Adu Du yang tidak pernah berputus asa untuk merampas kembali peralatan canggih miliknya, seterusnya mencuri resipi rahsia Tok Aba.
BoBoiBoy
Jangan ketinggalan untuk menyaksikan siri animasi 3D ini yang pastinya menjanjikan satu pengalaman baru kepada semua penonton di segenap lapisan umur. Saksikan dan alami sendiri segala keseronokkan dan keceriaan di dalam BoBoiBoy mulai 13 Mac 2011, setiap hari Ahad, jam 7.00 malam, hanya di TV3!