HAUNTED UNIVERSITIES



Pagi tadi masuk kerja lambat gila coz Semalam tidur lambat sikit, tengok cerita hantu thai Haunted Universities. baget cerita ni seram gila tapi rupanya ala ala hantu kak limah je. hantu tak real. hantu jadi watak baik pulak?? hadoi hai... tapi jalan cerita memang super best.. sangat sangat best.. so, aku suggest korang tengok la cerita ni malam ni hahaha... cerita ni tak la seram tapi jalan cerita best.. dan yang paling best tu.. heroin cerita ni cun huh~~ keayuannya bikin tergoda

TENGOK ONLINE = http://stagevu.com/video/gbxvlfhjpbwv




SINOPSIS HAUNTED UNIVERSITIES
Sumber: http://aronemz.blogspot.com/2010/01/haunted-universities.html

Haunted Universities ni mengisahkan seorang gadis thai yang sedang menjalani training menguruskan mayat. Ada tiga kisah hantu yang disampaikan dalam citer ni dan 1 main citer yang mengisahkan tragedi yang menimpa watak utama tadi.

Kisah pertama tentang sebuah asrama yang mana tingkat 5 blok terbabit terpaksa dikosongkan kerana seorang pelajar perempuan telah membunuh diri dalam toilet asrama terbabit. Watak utama terpaksa pergi ke tempat tersebut untuk mengambil mayat beberapa orang pengedar dadah yang dengan beraninya naek ke tingkat 5 blok tersebut.

Kisah kedua bermula setelah watak utama tadi terjumpa seorang perempuan yang meminta pertolongannyan untuk pergi ke satu tempat semasa menguruskan mayat2 diatas. Sepanjang perjalanan, perempuan tadi menceritakan kisah sedih yang menimpa beberapa pelajar disekolahnya dan kisah lif merah.

Kisah ketiga tentang seorang student medic dan kawannya yang terpaksa menjaga bilik mayat pada malam tahun baru untuk menebus kesalahan lamabat menghantar assignment yang diberikan. Part ni ak suka sangat2 :)

Kisah utama tentang tragedi pahit yang menimpa rumate kepada watak utama tadi, bagaimana rumate dy dibunuh kejam oleh 2 orang lelaki n kerana persahabatan, rumate yang dibunuh tadi bangkit untuk menolong menyelamatkan nyawa watak utama ni.