HAWAII FIVE O (TV2)

HAWAII FIVE O (TV2)

HAWAII FIVE O (TV2)
Mula Tayangan: 5 Mac 2011,
Hari Tayangan: setiap Sabtu,
Masa Tayangan: 9.00 malam
Episode: 22 episod

SINOPSIS HAWAII FIVE O (TV2)

Hawaii Five-O pernah ditayangkan sekitar bulan September 1968 hingga April 1980 ini salah satu siri terpanjang polis yang disiarkan secara berterusan dalam sejarah televisyen AS. Malah menariknya, ia berlatarkan sepenuhnya lokasi di Hawai. Momen-momen menarik keindahan pemandangan diletakkan sebagai daya penarik selain barisan pelakon dan watak yang dibawakan.
HAWAII FIVE O (TV2)
Daya tarikan lain adalah plot menarik dan urutan judul dan tema muzik sepanjang episod siarannya. Keaslian terserlah kerana penggambarannya menggunakan banyak penduduk Pulau tempatan sebagai watak undangan dalam menjayakan setiap siri ini.

Watak Jack Lord sebagai Steve McGarrett, Ketua Polis Elit yang menyiasat tentang jenayah terancang, pembunuhan, cubaan membunuh, ejen-ejen asing dan pelbagai lagi jenis jenayah. Kemunculan pelakon popular lain seperti James MacArthur yang bertindak sebagai watak pembantu di samping pelakon tempatan seperti Kam Fong, Zulu, Al Harrington dan Herman Wedemeyer. Kesemua mereka melakonkan watak sebagai ahli pasukan Five-O.

Siri ini terkenal dengan para pelakon undangan yang muncul dalam episod termasuk Helen Hayes, Ricardo Montalban, Leslie Nielsen, Herbert Lom, Hume Cronyn dan ramai lagi. Antara lain McGarrett menjiwai watak sebagai musuh dan kumpulan Wo Fat – agen Merah China yang bertanggung jawab atas seluruh Teater Asia Pasifik yang dijayakan wataknya oleh Khigh Diegh.
HAWAII FIVE O (TV2)
Kepada anda yang gemarkan rancangan penyiasatan dan merindui lakonan Jack Lord, pastikan anda tidak melepaskan peluang menonton drama bersiri 22 episod ini setiap Sabtu, jam 9.00 malam hanya di TV2.
HAWAII FIVE O (TV2)