KEMBOJA PUTIH (TV3)KEMBOJA PUTIH (TV3)
Mula Tayangan: 7 Mac 2011
Hari Tayangan: setiap Isnin hingga Khamis,
Masa Tayangan: 4.30 petang
Episode: 20 episod.
Pelakon: Fauzi Nawawi, Eira Syazira dan Ezany.
Sumber: budiey.com

SINOPSIS KEMBOJA PUTIH (TV3)

Seindah tajuk dan gambarannya, KEMBOJA PUTIH mengisahkan tentang Kemboja (Eira Syazira), seorang gadis cantik, sopan santun dan lemah lembut, yang sering menjadi perhatian anak-anak muda kampung. Tinggal bersama ibu dan ayah tirinya, Kemboja menjalinkan hubungan cinta dengan seorang pemuda bernama Amar (Fauzi Nawawi), dan ini telah menimbulkan rasa cemburu pada anak-anak muda yang lain terutamanya Zali (Ezany).

Zali adalah cucu angkat kepada Tok Ketua dan mempunyai beberapa orang bawahan. Mereka sentiasa bersama melakukan perkara-perkara tidak bermoral dan mereka selalu berhubung dengan Ako, ketua samseng dari Kuala Lumpur.

Walaubagaimanapun, Amar, seorang anak muda kampung yang dikenali kerana nilai-nilai murninya seringkali menjadi kebencian kepada Zali, hanya kerana Amar dan keluarganya bukanlah penduduk asal kampung tersebut. Dan disebabkan itu, Zali sentiasa mempengaruhi pemikiran orang-orang kampung untuk membenci dan menyisihkan Amar dan keluarganya.

Setelah mengetahui bahawa dia merupakan seorang anak hasil ketelanjuran ibunya, Zarina, dengan Rahim, Zali menyimpan dendam terhadap Rahim yang melarikan diri bersama Zarina. Kemboja dan ibunya dipukul oleh Zali bagi melepaskan geramnya pada Rahim. Kemboja cuba meminta pertolongan dari orang kampung dan akhirnya Zali ditangkap tetapi kawan-kawannya yang lain sempat melarikan diri. Selang beberapa hari Zali ditangkap, dia telah dibebaskan hasil pertolongan Ako.

Akibat dari dipukul dengan kuat, Haryati (ibu Kemboja) telah jatuh sakit dan sebelum dia meninggal dunia, Haryati minta agar Kemboja dan Amar disatukan sebagai suami isteri kerana bimbangkan keselamatan Kemboja.

Setelah berkahwin, Amar dan Kemboja kini menjalani kehidupan mereka sebagai suami isteri dengan penuh kebahagiaan dan kasih sayang. Mereka berdua menetap di rumah peninggalan arwah ibu Kemboja. Namun demikian, dendam Zali masih membara, dan pada setiap waktu Zali sentiasa memikirkan cara untuk menghancurkan hidup Amar seterusnya memiliki Kemboja.

Perasaan dengki dan cemburu terhadap pasangan kekasih ini kemudiannya berubah menjadi dendam yang dahsyat di dalam diri Zali, yang akhirnya mengundang kepada pelbagai tragedi yang tragis, sedih dan menyayat hati.

Apakah yang akan dilakukan Zali, dan adakah ia mampu meragut kebahagian Kemboja dan Amar?

Teruskan menonton drama hebat terbaru, KEMBOJA PUTIH yang pastinya menjanjikan seribu satu debaran dan permainan emosi khas untuk tatapan anda dikala waktu petang, mulai 7 Mac 2011, setiap Isnin hingga Khamis, jam 4.30 petang di slot Lagenda., hanya di TV3


DOWNLOAD DRAMA KEMBOJA PUTIH

KEMBOJA PUTIH EPISODE 01 ~ KLIK
KEMBOJA PUTIH EPISODE 02 ~ KLIK
KEMBOJA PUTIH EPISODE 03 ~ KLIK
KEMBOJA PUTIH EPISODE 04 ~ KLIK
KEMBOJA PUTIH EPISODE 05 ~ KLIK
KEMBOJA PUTIH EPISODE 06 ~ KLIK
KEMBOJA PUTIH EPISODE 07 ~ KLIK
KEMBOJA PUTIH EPISODE 08 ~ KLIK
KEMBOJA PUTIH EPISODE 09 ~ KLIK
KEMBOJA PUTIH EPISODE 10 ~ KLIK
KEMBOJA PUTIH EPISODE 11 ~ KLIK
KEMBOJA PUTIH EPISODE 12 ~ KLIK
KEMBOJA PUTIH EPISODE 13 ~ KLIK
KEMBOJA PUTIH EPISODE 14 ~
KEMBOJA PUTIH EPISODE 15 ~
KEMBOJA PUTIH EPISODE 16 ~
KEMBOJA PUTIH EPISODE 17 ~
KEMBOJA PUTIH EPISODE 18 ~
KEMBOJA PUTIH EPISODE 19 ~
KEMBOJA PUTIH EPISODE 20 (TAMAT) ~