ALONG CAME A SPIDER (TV2)Along Came A Spider
Hari Tayangan: Sabtu,
Masa Tayangan: 10.00 malam
Sumber: budiey.com

SINOPSIS ALONG CAME A SPIDER (TV2)


Cuba menyelongkar misteri berlaku dalam diri Alex Cross, Along Came A Spider pula berlatarkan plot seorang penyiasat yang hebat telah kematian rakan setugasnya lapan bulan lalu. Segalanya menyebabkan dirinya mula hilang pedoman. Alex berhenti kerja dan tidak dapat memaafkan diri sendiri keranakematian kawannya itu. Walau bagaimanapun, Alex terjebak semula ke dunia penyiasatan kerana anak perempuan seorang senator telah diculik dan penculik berkenaan hanya mahu berurusan dengan Alex secara peribadi. Apakah sebenarnya agenda penculik tersebut? Adakah gadis tersebut dapat diselamatkan. Watak-watak dalam filem ini dibawakan oleh Morgan Freeman, Monica Potter, Micheal Wincott, Dylan Baker, Mika Boorem dan Anton Yelchin.

Filem-filem bergenre thriller dan seram sememangnya memiliki tempat di hati penonton tanpa mengira peringkat umur dan bangsa. Apatahlagi sekiranya filem-filem tersebut pernah mengungguli carta box office seluruh dunia.

Justeru dalam meraikan sambutan ke-65 Hari RTM pada 1 April depan, Radio Televisyen Malaysia (RTM) membawakan slot khas Thriller Saturday yang menghimpunkan empat filem disiarkan secara berturut-turut setiap hari Sabtu, jam 10.00 malam di TV2. Tayangan filem-filem tersebut bermula dengan Red Eye (02 April 2011), Double Jeopardy (09 April 2011), Kiss The Girl (16 April 2011), The Bone Collector (23 April 2011) dan diakhiri dengan tayangan filem hebat, Along Came A Spider (30 April 2011).