BATTLE LOS ANGELES (DOWNLOAD)


FILEM: World Invasion — Battle Los Angeles
ARAHAN: Jonathan Liebesman
PELAKON: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez dan Bridget Moynahan
GENRE: Aksi
TAYANGAN: 17 Mac 2011
ULASAN: Amirul Haswendy Ashari
DOWNLOAD BATTLE LOS ANGELES
FILESONIC = DOWNLOAD
Subtitle malay = DOWNLOAD
Kredit: jiwang.org


SINOPSIS BATTLE LOS ANGELES

Filem ini mengisahkan sepasukan tentera marin AS diketuai Leftenan Ke-2 William Martinez yang ditugaskan menyelamat orang awam yang masih selamat di balai polis di Los Angeles.

Bersama-sama dengan platunnya ialah Nantz, anggota marin yang pernah mengetuai misi di Iraq namun kehilangan seluruh anggotanya ketika misi di sana. Sebagai anggota berpengalaman, dia banyak memberi tunjuk ajar kepada Martinez yang baru pertama kali mengetuai misi ini.Filem ini mengisahkan sepasukan tentera marin AS diketuai Leftenan Ke-2 William Martinez yang ditugaskan menyelamat orang awam yang masih selamat di balai polis di Los Angeles.

Bersama-sama dengan platunnya ialah Nantz, anggota marin yang pernah mengetuai misi di Iraq namun kehilangan seluruh anggotanya ketika misi di sana. Sebagai anggota berpengalaman, dia banyak memberi tunjuk ajar kepada Martinez yang baru pertama kali mengetuai misi ini.


Hampir setiap anggota platun diberi ruang untuk ‘berdrama’ sehingga hilang fokus kepada situasi yang melanda di sekeliling mereka.


Daripada kisah Richard Guerrero (Neil Brown Jr) yang menghadapi konflik dalaman kerana kehilangan abangnya ketika misi di Iraq hinggalah masalah kepimpinan dihadapi Martinez dan Nantz ketika membuat keputusan, segala-galanya bagai rojak yang kurang ‘pedas