THE BONE COLLECTOR (TV2)The Bone Collector
Hari Tayangan: Sabtu,
Masa Tayangan: 10.00 malam
Sumber: budiey.com

SINOPSIS THE BONE COLLECTOR (TV2)


The Bone Collector kemudiannya memaparkan kisah Lincoln Rhyme, bekas pakar forensik yang kini lumpuh seluruh badan, bekerjasama dengan seorang polis peronda untuk menyelesaikan misteri pembunuhan. Misteri pembunuhan yang kesemuanya berkaitan dengan pengumpulan secebis tulang daripada setiap mangsanya. Rhyme yang lumpuh itu mengumpul dan menyenaraikan bahan bukti dengan hanya berkomunikasi dengan Amelia melalui telefon. Berjayakah mereka mengesan pembunuhan misteri tersebut? Filem menyaksikan lakonan hebat Angelina Jolie, Queen Latifah, Danzel Washington dan Micheal Rooker.


Filem-filem bergenre thriller dan seram sememangnya memiliki tempat di hati penonton tanpa mengira peringkat umur dan bangsa. Apatahlagi sekiranya filem-filem tersebut pernah mengungguli carta box office seluruh dunia.

Justeru dalam meraikan sambutan ke-65 Hari RTM pada 1 April depan, Radio Televisyen Malaysia (RTM) membawakan slot khas Thriller Saturday yang menghimpunkan empat filem disiarkan secara berturut-turut setiap hari Sabtu, jam 10.00 malam di TV2. Tayangan filem-filem tersebut bermula dengan Red Eye (02 April 2011), Double Jeopardy (09 April 2011), Kiss The Girl (16 April 2011), The Bone Collector (23 April 2011) dan diakhiri dengan tayangan filem hebat, Along Came A Spider (30 April 2011).