BAIT CINTA (1 - 14 TAMAT)

BAIT CINTA (TV9)
Slot: Ratu TV9
Hari Tayangan: setiap Isnin dan Selasa,
Masa Tayangan: 8.30 malam
Mula Tayangan: 17 Mei 2011.
Sumber: budiey.comDOWNLOAD DRAMA BAIT CINTA
Bait Cinta Episode 1 = DOWNLOAD
Bait Cinta Episode 2 = DOWNLOAD
Bait Cinta Episode 3 = DOWNLOAD
Bait Cinta Episode 4 = DOWNLOAD
Bait Cinta Episode 5 = DOWNLOAD
Bait Cinta Episode 6 = DOWNLOAD
Bait Cinta Episode 7 = DOWNLOAD
Bait Cinta Episode 8 = DOWNLOAD
Bait Cinta Episode 9 = DOWNLOAD
Bait Cinta Episode 10 = DOWNLOAD
Bait Cinta Episode 11 = DOWNLOAD
Bait Cinta Episode 12 = DOWNLOAD
Bait Cinta Episode 13 = DOWNLOAD
Bait Cinta Episode 14 (TAMAT) = DOWNLOAD
kredit: Jiwang, kepalabergetar


SINOPSIS BAIT CINTA (TV9)

Drama bersiri yang penuh dengan unsur-unsur kasih sayang dan pengorbanan ini bermula dengan Hazri, lakonan Riz Ainuddin yang merupakan anak tunggal kepada seorang hartawan. Sejak kematian bapanya, Hazri dipertanggungjawabkan untuk mengurus perniagaan bapanya, Khalifah Holding. Hazri tidak pernah merasai kesusahan kerana ibunya Maria, lakonan Rozie Othman, tidak pernah menolak permintaan anak kesayangannya sejak kecil sehinggalah apabila dewasa, Hazri tidak lagi tahu membezakan yang mana halal dan haram. Hazri amat boros dan suka berjoli, apatah lagi dengan kehadiran Jeff (Azhar Sulaiman), sahabat baiknya yang sentiasa menunggu peluang menumpang kesenangan Hazri.

Maria berasa kesal dengan perbuatan dan perangai Hazri yang telah jauh menyimpang. Akhirnya Maria membuat keputusan untuk menjodohkan Hazri dengan seorang gadis kampung bernama Ana. Ana, lakonan Eira Syazira, merupakan seorang ustazah dan Maria berharap kemunculan Ana dapat membantu Hazri kembali ke jalan yang benar. Hazri tidak setuju dengan cadangan ibunya tetapi terpaksa akur apabila ibunya ingin menarik semula semua saluran kewangannya dan memecat Hazri dari Khalifah Holding.

Selama perkahwinan mereka, Ana tidak dilayan oleh Hazri sebagai suaminya. Hazri sering keluar berfoya-foya dengan kawan-kawan di luar. Pada hari ulangtahun Hazri, Ana telah menyediakan kek untuk menyambutnya bersama Hazri tetapi tidak diendahkan oleh Hazri. Malah Hazri keluar menyambutnya bersama kawan-kawannya. Tetapi ketika di dalam perjalanan, Hazri teringatkan isterinya yang kesedihan dan timbul perasaan bersalah dan kasihan kepada isterinya, lalu pulang ke rumah.

Ana dan Maria berasa sangat bersyukur dengan perubahan Hazri yang lebih mengutamakan keluarga terutamanya isterinya, Ana. Namun di dalam kebahagian itu, mereka terpaksa menempuhi pelbagai dugaan yang melibatkan kandungan Ana dan cinta yang tidak diduga oleh Hazri terhadap rakan sekerjanya Shahnaz lakonan Natasha Hudson. Pada masa yang sama Ana pula berasa simpati terhadap seorang wanita mualaf, Nur Syuhada (Charmaine Poo) yang sentiasa didera oleh suaminya, Iqmal. Ana dan Hazri cuba menasihati suami Nur Syuhada namun lain pula yang timbul. Fikiran Iqmal telah diracun oleh Jeff dan menuduh Hazri mempunyai hubungan sulit dengan isterinya Nur Syuhada lalu menjatuhkan talak ke atasnya.

Adakah Ana akan membuat pengorbanan terhadap cintanya kepada Hazri dengan membenarkan Hazri berkahwin dengan Shahnaz atau Nur Syuhada? Mungkinkah Nur Syuhada tersasar jalan sebagai mualaf kerana kecewa diceraikan oleh suaminya?

Semuanya pasti terjawab menerusi slot Ratu : Bait Cinta yang disiarkan pada setiap Isnin dan Selasa jam 8.30 malam bermula 17 Mei 2011 ini di TV9