PENGANTIN REMAJA (ASTRO RIA)



Sinetron Pengantin Remaja
Mula tayangan: 23 Mei 2011
Masa Tayangan: 2.30 petang
Hari Tayangan : setiap Isnin hingga khamis




TENGOK SINETRON PENGANTIN REMAJA YOUTUBE ONLINE = KLIK YOUTUBE


SINOPSIS SINETRON PENGANTIN REMAJA

Kisah percintaan antara guru sekolah dan pelajarnya, Amelda Dianti (Alyssa Soebandono), seorang pelajar SMU, mengetuai gang pelajar wanita di sekolahnya. Sejak bayi ia sudah dijodohkan dengan seorang lelaki oleh keluarganya. saat usianya 17 tahun, Amelda Dianti bersetuju bertemu dengan lelaki yang dijodohkan dengannya itu.

Secara tak sengaja ia bertemu dengan Fabian (Christian Sugiono), Amelda tidak menyukai fabian dan begitu juga dengan fabian. Ditambah lagi dengan pertemuannya yang tak disengajakan, Amel didapati merokok di sekolah oleh Fabian. Ternyata, Fabian adalah lelaki yang dijodohkan keluarga Amelda sejak Amelda bayi. Setelah semakin hari semakin banyak kisah mereka bersama menyelesai masalah harian bersama sama, mereka dapati mereka sudah saling mencintai.

Mereka pun bercinta sembunyi-sembunyi, karena Fabian bekerja sebagai Guru BP di sekolah tempat Amel belajar. Mereka bercinta sehingga bernikahan. Sementara itu kemunculan Erik (Fuad Zulkarnaen) Dan Bu Farida (Anna C Pinem), akan menjadikan kisah percintaan ini lebih menarik lagi