PRETTY LITTLE LIARS (TV8)Pretty Little Liars
Tarikh siaran: 16 Mei 2011
Masa: 10.30 malam
Episod: 22 episod
Sumber: budiey.com


SINOPSIS PRETTY LITTLE LIARS (TV8)

Diadaptasi dari novel Sara Shepard, Pretty Little Liars akan membongkar rahsia-rahsia gelap gadis-gadis cantik di Rosewood. Ikuti perjalanan hidup Spencer Hastings, Hanna Marin, Aria Montgomery dan Emily Fields yang tinggal di sebuah bandar eksklusif di Rosewood, Pennsylvenia. Perhubungan mereka mula renggang apabila Alison DiLaurentis hilang di sebuah majlis keramaian.

Lucy Hale membawakan watak Aria Montgomery yang berpindah kembali ke Rosewood setelah menetap di Eropah. Watak Hanna Marin pula dilakonkan oleh Ashley Benson sementara while Troian Bellisario membawakan watak Spencer Hastings. Tidak ketinggalan Shay Mitchell yang membawakan watak Emily Fields.

Kisah bermula apabila kesemua mereka menerima mesej ugutan untuk membongkar rahsia gelap mereka yang hanya diketahui oleh Alison. Mesej yang dikirimkan oleh pengirim misteri yang hanya ingin dikenali sebagai “A” benar-benar mengganggu fikiran gadis-gadis ini. Keadaan bertambah teruk apabila polis menjumpai mayat Alison. Siapakah pengirim misteri yang sering menghantui gadis-gadis ini? Adakah Alison benar-benar sudah mati?