3 NENG (TV1)3 Neng
TARIKH: 5 Jun 2011
HARI: Ahad
MASA: 10.00 pagi
slot: Panggung Ahad di TV1.
PELAKON: Anita Baharom, Suriati Abu Bakar dan Watie Sadali, Lan Kashuary dan Ramasundram,
SUMBER: budiey.com

SINOPSIS 3 NENG

drama 3 Neng mengisahkan tiga orang gaji dari Indonesia yang bekerja dengan tiga buah keluarga yang berbeza.

Neng Eton bekerja dengan keluarga Harun yang tinggal bersama isterinya Halimah dan dua anak mereka, Hanif dan Hasnita. Neng yang kedua Neng Ani pula bekerja dengan pasangan berbangsa India yang baru mendirikan rumahtangga, Anbalagan dan Renu. Manakala Neng yang ketiga pula ialah Neng Embik yang bekerja dengan seorang ibu tunggal berbangsa Cina, Puan Margerat bersama seorang anak perempuannya Mel yang berusia tiga tahun.

Ketiga-tiga Neng ini memiliki ragam dan karenah yang tersendiri yang sering menimbulkan kemarahan terhadap majikan masing-masing.

Suatu hari ketiga-tiga keluarga majikan tiga Neng ini keluar bercuti. Acong dan Ari merupakan satu kumpulan perompak yang tidak sengaja telah mengetahui rancangan percutian keluarga ini.

Mereka telah merancang untuk merompak rumah keluarga Harun. Disinilah bermula misi tiga Neng ini untuk menyelamatkan rumah majikan mereka daripada dirompak. Mereka merancang pelbagai taktik perangkap untuk mengenakan Ari dan Acong.

Namun adakah cubaan mereka menggagalkan rompakan itu berjaya? Kesudahannya bakal diketahui apabila anda meluangkan masa menyaksikan drama 3 Neng pada 5 Jun 2011 (Ahad), jam 10.00 pagi di TV1.