ANNISSA (1 - 24 TAMAT)

ANNISSA
Pelakon: Rozita Che Wan, Aida Aris, Faradhiya, Fiza Elite, Zamarul Hisyam dan Eizlan Yusof
Episode: episod,
Mula Tayangan: 31 Mei 2011,
Hari Tayangan: setiap hari Selasa hingga Khamis
Masa Tayangan: 10.30malam.OST LAGU TEMA ANNISSA
Dimana Dimana - Shila, Jac, Ning = DOWNLOAD
Beribu Sesalan - Shila, Jac, Ning = DOWNLOAD

DOWNLOAD DRAMA ANNISSA

Annissa Episode 1 = DOWNLOAD
Annissa Episode 2 = DOWNLOAD
Annissa Episode 3 = DOWNLOAD
Annissa Episode 4 = DOWNLOAD
Annissa Episode 5 = DOWNLOAD
Annissa Episode 6 = DOWNLOAD
Annissa Episode 7 = DOWNLOAD
Annissa Episode 8 = DOWNLOAD
Annissa Episode 9 = DOWNLOAD
Annissa Episode 10 = DOWNLOAD
Annissa Episode 11 = DOWNLOAD
Annissa Episode 12 = DOWNLOAD
Annissa Episode 13 = DOWNLOAD
Annissa Episode 14 = DOWNLOAD
Annissa Episode 15 = DOWNLOAD
Annissa Episode 16 = DOWNLOAD
Annissa Episode 17 = DOWNLOAD
Annissa Episode 18 = DOWNLOAD
Annissa Episode 19 = DOWNLOAD
Annissa Episode 20 = DOWNLOAD
Annissa Episode 21 = DOWNLOAD
Annissa Episode 22 = DOWNLOAD
Annissa Episode 23 = DOWNLOAD
Annissa Episode 24 (TAMAT) = DOWNLOAD
Kredit: jiwang, kepalabergetarSINOPSIS ANNISSA
ANNISSA mengisahkan Anna (Fiza Elite), Balkis (Rozita Che Wan), Sara (Aida Aris) dan Shila (Faradhiya) berkongsi minat yang sama iaitu masing-masing berminat dalam dunia fesyen dan mahu memulakan perniagaan sendiri, Maka, mereka telah membina empayar perniagaan, Annissa Corporation.

Memasuki tahun yang kelima, Annissa Corporation telah mengukuhkan kedudukannya di industri fesyen. Namun, kehidupan peribadi mula tercalar. Anna mengesyaki suaminya, Farid (Zamarul Hisyam) telah memadukannya. Walaupun Farid menafikan sangkaan Anna tetapi Anna tetap cuba menyiasat siapakah isteri kedua tersebut.

Balkis ialah sahabat yang paling dipercayai dan disayangi oleh Anna. Namun, Balkis telah mengkhianati Anna dengan mengahwini Farid secara senyap-senyap. Mereka pandai menyimpan rahsia dan menjadikan Kamal (Eizlan Yusof) sebagai kekasih Balkis, Kamal meninggalkan Balkis apabila Balkis memintanya untuk pura-pura menjadi suaminya selepas mengandung. Maka, Balkis mengupah Imran untuk menyamar sebagai suami.

Sara mengambil keputusan untuk menarik diri daripada Annissa Corporation dan menjauhi diri daripada kawan-kawannya setelah disahkan menghidap barah peringkat ketiga. Sikap Sara yang banyak berahsia telah menimbulkan syak wasangka Anna. Balkis hanya mendiamkan diri. Shila turut memusuhi Sara kerana bersimpati dengan Anna. Apabila Kamal mengahwini Sara, barulah Anna menyedari diri telah mempersalahkan Sara selama ini.

Walaupun akhirnya Shila dapat menghidu hubungan sebenar Balkis dan Farid tetapi dia tidak sanggup memberitahu Anna dan terus diselubungi rasa bersalah. Bagaimana Anna berdepan dengan pengkhianatan sahabat karib yang ibarat adik beradik kepadanya? Jangan lupa saksikan Samarinda: Annissa yang bakal bersiaran mulai 31 Mei 2011, setiap hari Selasa hingga Khamis jam 10.30malam