BLUE BLOODS (TV2)
BLUE BLOODS
HARI: setiap hari Selasa,
MASA: 12.00 malam
TV: TV2
PELAKON: Demarcus King Flex Alexander, Ronald Banse Richard Waugh, Nicky Marlene Renee Lawston, Sydney Davenport Dylan Moore dan Jack Reagn Tony Terranciano,
SUMBER: Budiey.com
EPISODE : 22 EpisodSINOPSIS BLUE BLOOD

Blue Blood adalah sebuah drama tentang keluarga pelbagai generasi daripada polis yang berdedikasi kepada penguatkuasaan undang-undang di New York City. Frank Reagan adalah Pesuruhjaya Polis New York dan ketua kepada kedua-dua pasukan polis dan termasuk pasukan yang diketuai dirinya sendiri.

Beliau menjalankan tugas di jabatan sebagai diplomatik sebagaimana yang telah di pikul ahli keluarganya terdahulu malah apabila berurusan dengan politik yang melanda bapanya bernama Henry, semasa berkhidmat sebagai Pesuruhjaya.

Satu sumber kebanggaan dan pada masa sama kebimbangan untuk Frank apabila anak sulungnya, Danny, seorang detektif berpengalaman, kebanggaan keluarga dan doktor haiwan Perang Iraq yang pada ketika itu seringkali menggunakan taktik yang diragui untuk menyelesaikan kes.

Wanita tunggal dalam keluarga Reagan iaitu Erin pula memikul tugas menjadi pembantu selain pada masa sama berfungsi sebagai penasihat undang-undang untuk adik-adiknya dan bapanya. Manakala Jamie yang paling bongsu dalam keluarga Reagan adalah seorang lepasan Harvard Undang-undang dan ‘anak emas’ dalam keluarga.

Walau bagaimanapun Jamie tidak dapat menafikan tradisi dalam keluarga di mana Jamie kemudiannya setelah berfikir panjang memutuskan untuk melepaskan masa depan yang menguntungkan dalam undang-undang semata-mata mahu menyambung tradisi menjadi seorang anggota polis.

Pelbagai adegan mendebarkan dan diselang-selikan dengan babak-babak konflik kekeluargaan mengisi drama bersiri Inggeris arahan Michael Cuesta ini sepanjang 22 episod siarannya yang boleh diikuti penonton yang gemarkan drama bercorak kepolisian ini.

Blue Blood menemui penonton setiap hari Selasa, jam 12.00 malam hanya di TV2.