DETECTIVE CONAN 2011 - DRAMA SPECIAL (DOWNLOAD)
DETECTIVE CONAN 2011 - DRAMA SPECIAL
MULAI: 7 JULAI, 2011
PELAKON:
Junpei Mizobata as Shinichi Kudo
Shiori Kutsuna as Ran Mouri
Takanori Jinnai as Kogoro Mouri
Natsuhi Ueno as Miwako Sato
Yuichi Tsuchiya as Wataru Takagi
AKIRA as Yuuhei Tsubouchi
Keisuke Yamamoto as Kousuke Kishi
Hitomi Hasebe as Momoko AidaDOWNLOAD DETECTIVE CONAN 2011 - DRAMA SPECIAL
Kredit: teamaryzs, dramacrazy

DETECTIVE CONAN EPISOD 1
FILESERVE = DOWNLOAD
English Subtitle = DOWNLOAD
Tengok Online = TV LIVE ONLINE

DETECTIVE CONAN EPISOD 2
Fileserve = DOWNLOAD
English Subtitle = DOWNLOAD
Tengok Online = TV LIVE ONLINE

DETECTIVE CONAN EPISOD 3
Fileserve = DOWNLOAD
English Subtitle = DOWNLOAD
Tengok Online = TV LIVE ONLINE

DETECTIVE CONAN EPISOD 4
Fileserve = PART1, - PART2
English Subtitle = DOWNLOAD
Tengok Online = TV LIVE ONLINE


DETECTIVE CONAN EPISOD 5
Fileserve = DOWNLOAD
English Subtitle = DOWNLOAD
Tengok Online = TV LIVE ONLINE
SINOPSIS DETECTIVE CONAN
Pada permulaan cerita, pelajar yang berusia 17 tahun yang bernama Kudou Shinichi telah menjadi budak lalu bertukar nama kepada Edogawa Conan. Shinichi pada mulanya telahpun terkenal sebagai detektif remaja di bahagian timur Jepun (Tokyo). Pada suatu hari, Shinichi pergi ke taman permainan yang bernama "Tropica Island" bersama Ran Mouri . Dia terlibat dengan kes apabila penunggang mystery coaster, Kishida, hilang kepalanya. Dia berjaya menyelesaikan kes tersebut dan ketika kepulangannya, dia menyaksikan satu pertemuan yang berlaku melibatkan sekumpulan lelaki yang memakai pakaian serba hitam. Malangnya, kehadirannya telah diketahui oleh salah seorang daripada mereka dan mereka memukul dan memberinya racun ujian yang bernama Apotoxin-4869 (APTX4869), yang sepatutnya membunuh Shinichi. Walau bagaimanapun, racun itu tidak membunuhnya tetapi sebaliknya, mengecutkan badannya hingga ke saiz pelajar sekolah rendah.

Dengan mengikut nasihat Dr. Agasa Hiroshi, Shinichi menyembunyikan identiti dan kisah sebenar kerana dikhuatiri akan diketahui penjahat berpakaian hitam tadi. Apabila Ran menanyakan namanya, Shinichi terlihat buku karangan Arthur Conan Doyle dan Edogawa Ranpo yang menjadikan namanya "Edogawa Conan." Agasa mengatakan yang "Conan" adalah anak saudaranya tetapi terlalu sibuk untuk menjaganya lalu mencadangkan "Conan" tinggal bersama dengan Ran, yang kemudiannya dipersetujui oleh mereka berdua.

Bapa Ran, Mouri Kogorou juga seorang detektif tetapi tidak begitu cekap. Conan sering menyelesaikan misteri untuknya. Dengan penampilan Conan yang hanya seorang budak, pihak polis jarang pedulikan Conan. Maka, Conan mempergunakan Detektif Mouri dengan menyuntiknya "jarum bius" dan berpura-pura menjadi Mouri dengan menggunakan pengubah suara yang ada di reben lehernya.

Watak utama yang muncul kemudian adalah seperti ibu bapa Shinichi iaitu Yusaku dan Yukiko , Hattori Heiji, pesaing dari Osaka-barat Jepun, Perompak Ganjil (Kaitou Kid/1412), pencipta APTX4869 Shiho Miyano (bergelar "Sherry" dalam kumpulan sindiket hitam tersebut yang turut menjadi kecil selepas mengambilnya sendiri dan tinggal bersama Dr. Agasa dengan nama Ai Haibara), dan ahli kumpulan hitam seperti Gin, Vodka, Tequila, Calvados, Pisco, Vermouth, Kir, Chianti, Köln, dan ketuanya yang misteri.SINOPSIS DETECTIVE CONAN 2011 - DRAMA SPECIAL

DETECTIVE CONAN LIVE ACTION mengisahkan Kudo Shinichi sebelum menjadi kecik, sebelum menjadi detective conan menyelesaikan masalah pembunuhan, setiap episode mengandungi kes pembunuhan yang berbeza. Episode 1 mengisahkan High sekolah detektif Kudo Shinichi dan kanak-kanak kawannya, Ran Mori, mendengar suara lelaki menjerit sejurus selepas keluar dari salon kuku di tingkat pertama bangunan pangsapuri. Apabila mereka tergesa-gesa ke tempat kejadian di pintu masuk pangsapuri, jurukamera Tsuboichi Yuhei telah mati. Shinichi dan Ran pecah masuk ke dalam apartmen untuk mengetahui bahawa Aida Momoko, model yang tinggal di situ, telah meninggal dunia. Sesuatu penyiasatan dijalankan. Kishi memberikan keterangan bahawa dia telah dipukul dengan apa yang kelihatan seperti bar besi oleh seorang lelaki yang melarikan diri keluar dari bilik.

Jurukamera Yuuhei Tsubouchi dan model Momoko Aida membuat keputusan untuk tidah bercinta lagi dengan Tsubouchi . Momoko menjelaskan dia berasa bersalah kerana mengkhianati isteri Tsubouchi. Tsubouchi, yakin bahawa Momoko akan meninggalkan dia untuk lelaki lain, lalu membunuhnya dengan menggunakan teknik muslihat untuk menutup perbuatannya, Tsubouchi membiarkan bilik ke dalam kucar-kacir untuk membuat ia kelihatan seperti berlaku kecurian.