HANNA (DOWNLOAD)

FILEM: Hanna
KLAFIKASI: 13 PG
TARIKH TAYANGAN: 21 Julai 2011
TERBITAN: Sony Pictures Sdn Bhd
PENGARAH: Joe Wright
PELAKON: Cate Blanchett, Eric Bana, Saoirse Ronan, Jason Flemyng, Tom Hollander, Olivia Williams dan lain-lain.
GENRE: ThrillerDOWNLOAD FILEM HANNA
MEDIAFIRE = PART1 - PART2 - PART3
Kredit:
mediafiremovie


SINOPSIS FILEM HANNA (2011)

Filem ini mengisahkan tentang perjalanan hidup Hanna (Saoirse Ronan), seorang gadis remaja yang tidak melalui kehidupan seperti remaja lain kerana memiliki keunikannya yang tersendiri. Hanna memiliki kekuatan, kecerdasan dan kepantasan seperti seorang tentera. Situasi ini mungkin dipengaruhi oleh latar belakangnya yang dibesarkan oleh bapanya, Erik Heller (Eric Bana) yang merupakan bekas anggota CIA, di Finland.

Bapanya menaruh harapan yang tinggi kepada Hanna menyambung misinya dan cuba melatihnya untuk menjadi pembunuh upahan yang sempurna. Hanna diamanahkan misi penting oleh bapanya yangtelah lama dirancang. Dia terpaksa melarikan diri di Eropah untuk mengelakkan dirinya daripada agenperisik kejam yang mempunyai rahsianya sendiri. Akhirnya Hanna semakin hampir dengan target utamanya.

Namun ketika itu Hanna mula meragui tentang kewujudannya dan mula mempersoalkan tentang kemanusiaannya. Apakah yang akan berlaku kepada Hanna? Jawapannya dengan menonton filem ini di pawagam yang berhampiran.