WASIAT (1 - 26 TAMAT)DRAMA WASIAT
Mulai 27 Julai 2011
Hari: Setiap Rabu
Masa: 10 malam.
Astro Prima (Saluran 105)
Pelakon: Beto Kusyairy (Sofiyan Abdullah), Farid Kamil(Shaqir bin Agus Raizal), Sara Ali (Johanna Hassan), Yasmin Hani (Marina Malik)DOWNLOAD DRAMA WASIAT
Wasiat Episod 1 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 2 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 3 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 4 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 5 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 6 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 7 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 8 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 9 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 10 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 11 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 12 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 13 = XSEMPAT RECORD
Wasiat Episod 14 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 15 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 16 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 17 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 18 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 19 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 20 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 21 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 22 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 23 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 24 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 25 = DOWNLOAD
Wasiat Episod 26 (TAMAT) = PART1, - PART2
Kredit: jiwang.org

SINOPSIS DRAMA WASIAT

Kisah ini bermula apabila seorang hartawan Agus Raizal meninggal dunia akibat serangan jantung, selepas, apa yang disangka khalayak ramai, perkahwinan kedua beliau. Shark fikir Agus akan meninggalkan semua harta Agus kepadanya, kerana dia satu-satu anak Agus. Marina merasakan apabila dia berkahwin dengan lelaki tua itu, dia akan memiliki semua kekayaaan yang dicari-carinya selama ini.

Tidak terlintas di fikiran mereka yang Agus mempunyai perancangan yang hebat untuk mereka. Walaupun dia telah meninggal dunia, dia masih mampu memperdayakan mereka. Dalam wasiatnya, mereka perlu tinggal sebumbung dan bekerjasma bagi memajukan salah satu daripada perniagaannya sebelum segala hartanya dibahagikan.

Perkara ini menyusahkan Shark dan Marina yang menginginkan harta tersebut untuk diri mereka sendiri. Sementara mereka bertungkus-lumus menjatuhkan sesame sendiri, Sofiyan anak Cik Ros dibiarkan bersendirian meratapi kematian Agus. Sofiyan mempunyai karisma anak lelaki yang Agus impikan. Agus sentiasa melayan Sofiyan seperti anaknya sendiri, dimana Shark merasa jauh hati atas tindakan bapanya. Shark inginkan kasih sayang daripada Agus tetapi dia tidak faham kenapa dia diketepikan.

Kebencian Shark terhadap Sofiyan menjadi lebih teruk apabila teman wanita Shark, Hanna mula mencintai Sofiyan. Sofiyan dan Shark akan bergaduh antara satu sama lain untuk mendapatkan Hanna dan harta. Bagi Shark, ia tentang kuasa dan wang manakala bagi Sofiyan, ianya kerana kasih sayang dan tanah yang mereka duduki sebagai satu keluarga. Sayangnya, perkara sebenar tentang diri mereka tidak mereka ketahui.