HANTU BONCENG (DOWNLOAD)


Hantu Bonceng
Pengarah : Ahmad Idham
Syarikat Penerbit : Excellent Pictures Sdn. Bhd.
Bahasa : Bahasa Melayu
kategori : Filem Cereka
Genre : Komedi, Seram
Tarikh Tayangan : 31 Ogos 2011
Pelakon: Zizan Raja Lawak, Juliana Evans, Jue Aziz, Taiyuddin Bakar
DOWNLOAD HANTU BONCENG
FILESONIC = DOWNLOAD
UPLOADSTATION = DOWNLOAD
WUPLOAD = DOWNLOAD
FILESERVE = DOWNLOAD
HOTFILE = PART1, - PART2, - PART3 - PART4
MEDIAFIRE = PART1, - PART2, - PART3 - PART4
Kredit: jiwang.org, Cyberez

SINOPSIS HANTU BONCENG

Cerita mengisahkan Amran seorang budak Delivery yang gemar berlumba secara haram motor Drag. Satu hari selepas memenagi satu perlumbaan, Amran telah di hadiahkan seorang Bohsia bernama Maya sebagai habuan perlumbaan. Malang tidak berbau, di ketika Amran hendak membawa bohsia yang memboncengnya itu keluar dari port, mereka telah kemalangan dan Bohsia tersebut mati ditempat kejadian.

Sejak kejadian itu Amran sering diganggu dengan hantu Maya yang meminta Amran sempurnakan mayatnya. Amran cuba mendapat bantuan kawan karib nya Kunyit untuk membantunya menjejak keluarga Maya yang sehingga kini masih menjadi misteri setelah Halimaton kekasih Amran seorang jururawat enggan membantu Amran sebab marahkan atas kecurangan Amran terhadapnya.

Berbagai cara Amran lakukan untuk menyelesaikan gangguan daripada Maya itu. Dari berjumpa bomoh hinggalah ke seorang ustaz. Tanpa Amran sedari dia mula berubah menjadi seorang yang lebih baik dan mula menginsafi atas kelakuan buruknya sebelum ini.

Halimaton mula menerima semula Amran setelah melihat perubahan positif padanya. Tapi tanpa diduga Ayu muncul dalam hidup Amran. Apa yang akan jadi pada Halimaton dan siapakah sebenarnya Ayu? Semuanya akan terjawab di penghujung cerita Hantu Bonceng.