MAN POS MASUK KAMPUNG (DOWNLOAD)

Man Pos Masuk Kampung (2011)
Tarikh: 11 Aug
Masa: 2:00 pm
Classification : Universal
Genre : Movie, Drama
Sub Genre : COMEDY
Running Time : 90 minutes
Pelakon: : Man Raja Lawak, Delimawati,DOWNLOAD MAN POS MASUK KAMPUNG
Hotfile = PART1 - PART2
Enterupload = PART1 - PART2

Mediafire = PART1, - PART2, - PART3

Kredit: jiwang.org, mrjaki


SINOPSIS MAN POS MASUK KAMPUNG

Man Pos Masuk Kampung mengisahkan Man yang mengambil keputusan menghantar surat cinta lamanya kepada seorang gadis selepas mengetahui gadis itu juga menyimpan perasaan terhadapnya. Namun, pencarian rumah Jamilah terbantut apabila alamat rumah itu hilang ketika dia menyelesaikan masalah orang lain. Dari kecil lagi, Man sering menjadi penghantar surat bagi abangnya, Ijoi yang mencintai Wawa.

Man ke rumah Haji Ramli untuk bertemu Jamilah, adik kepada Wawa. Man, meminati Jamilah namun tidak pernah meluahkan perasaannya. Sepuluh tahun berlalu, Man bekerja sebagai posmen dan bertugas di beberapa negeri termasuk di Terengganu. Antara babak seram dalam telefilem Man Pos Masuk Kampung.


Hari pertama bekerja di negeri itu, Man terpaksa menyesuaikan dengan persekitarannya. Ketika agak keliru dengan jalan di sebuah kampong, Man bertanya seorang suri rumah yang menjemur kain . Alangkah terkejutnya Man apabila mendapati suri rumah itu ialah Wawa, bekas kekasih abangnya yang sudah berkahwin dengan lelaki lain.

Selepas sekian lama tidak berjumpa, Man bertanyakan Wawa mengenai khabar Jamilah. Jamilah tinggal di daerah lain bersama keluarga dan bakal dipinang keesokan harinya. Jamilah kecewa Man tidak membalas cintanya. Man tergamam kerana tidak menyangka dia tidak bertepuk sebelah tangan selama ini. Man menceritakan hatinya sudah lama terpaut pada Jamilah, tetapi malu menghantar surat cinta yang sekian lama ditulis kepadanya. Wawa menceritakan segala-galanya pada Jamilah, tetapi dia tidak mempercayainya. Jamilah mahu bukti surat cinta dulu jika Man mencintainya.