JIWA DAN LARA (1 - 25 TAMAT)


JIWA DAN LARA (TV3)
SLOT: Samarinda
Episode: 25 episod,
Mula Tayangan: 13 SEPTEMBER 2011,
Hari Tayangan: setiap hari Selasa hingga Khamis
Masa Tayangan: 10.30 malam.
PELAKON: Aaron Aziz, Fauzi Nawawi, Neelofa, Faezah Elai, Khairil Anwar, Che Kem.
MENGGANTIKAN: DRAMA RAMADHAN TERAKHIR (1 - 15 TAMAT)

OST LAGU TEMA DRAMA JIWA DAN LARA (TV3)
Nashrin - Fobia Cinta = DOWNLOAD

DOWNLOAD DRAMA JIWA DAN LARA (TV3)
Jiwa Dan Lara Episod 01 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 02 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 03 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 04 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 05 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 06 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 07 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 08 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 09 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 10 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 11 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 12 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 13 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 14 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 15 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 16 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 17 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 18 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 19 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 20 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 21 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 22 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 23 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 24 = DOWNLOAD
Jiwa Dan Lara Episod 25 (TAMAT) = DOWNLOAD
kredit: Jaki, Kepalabergetar


SINOPSIS JIWA DAN LARA (TV3)
“Jiwa & Lara’ mengisahkan persengketaan dan dendam antara Zaman (Aaron Aziz), Jiwa (Fauzi Nawawi) dan Lara (Neelofa) dari tahun 80an hingga kini. Zaman ialah seorang penjenayah yang berjaya melepaskan diri daripada kepungan polis telah menyembunyikan diri di ladang getah. Zaman telah dilanggar oleh kereta yang dipandu oleh Baha ketika membawa majikannya, Fakir. Zaman dibenarkan tinggal di rumah Baha walaupun ditentang oleh anak Baha, Lara yang tidak menyukainya.

Zaman yang licik pandai menyambar setiap peluang. Dia merancang strategi untuk memanipulasikan kebaikan Fakir yang mengusahakan ladang getah. Zaman bukan sahaja mendapat tempat berteduh malah ditawarkan untuk bekerja di ladang tersebut.

Jiwa menganggap Zaman sebagai pesaingnya dan mencurigai tentang keperibadian Zaman. Jiwa ialah seorang mandur di ladang tersebut yang dipercayai oleh Zaman dan amat mencintai Lara. Hubungan Jiwa dan Lara mulai retak apabila Lara terjerat dengan kata-kata manis Zaman. Lara akhirnya terlanjur dengan Zaman.

Zaman tidak berpuas hati dengan kehidupannya dan berikthiar untuk menghapuskan Jiwa bagi memiliki Lara. Jiwa dipukul dan dicampak ke gaung oleh Zaman. Apabila anak tunggal Fakir, Marini pulang dari luar negara, Zaman mula menyisihkan Lara yang hanya merupakan seorang penjual bunga. Zaman sanggup mengorbankan Lara bagi mengahwini Marini.

Marini terpaksa bersetuju dengan kehendak ayahnya untuk berkahwin dengan Zaman kerana dia telah mengandung anak luar nikah dengan teman lelakinya semasa di luar negara. Zaman yang tidak mendapat kepercayaan daripada Marini dan Fakir akhirnya bertindak ganas untuk membunuh mereka bagi membolot harta Fakir.

Jiwa diselamatkan oleh orang asli dan dirawat oleh Tok Batin. Tok Batin menasihati Jiwa untuk pergi merantau dan melupakan niatnya untuk membalas dendam pada Zaman. Jiwa akur dan mengikut kawannya menjadi kelasi kapal. Tanpa mengetahui tragedi yang menimpa Lara, Jiwa telah membawa diri.

Selepas 30 tahun, Zaman telah dianugerahkan gelaran datuk dan berjaya mengembangkan empayar perniagaannya. Jiwa yang kini menggunakan nama sebenarnya Bakhtiar Murshid kembali untuk menjadi pesaing Zaman dalam perniagaan. Sementara itu, Jiwa berusaha menjejaki Lara, wanita yang amat dicintainya dari dulu.

Apakah kesudahan bagi persengketaan antara Zaman dan Jiwa? Apakah cinta Jiwa dan Lara akan bersatu setelah terpisah sekian lama?